• Julian van Blijderveen

    VVD Buren | Julian van Blijederveen

Meer jongeren in de politiek!

08-05-2019, 16:04 | Lezersnieuws | Irma

Meer jongeren in de Burense politiek… Als jongere (19 jaar) wil ik hiervoor het startsein geven!

16 april jl. ben ik geïnstalleerd als burgerraadslid voor de VVD. Dat houdt in dat ik mag deelnemen aan de commissies/voorbesprekingen van de gemeenteraad.

Momenteel ben ik veruit de jongste binnen de Burense politiek. Dat betekent dat jongeren slecht vertegenwoordigd zijn. De politiek in Buren is dus niet representatief aan haar inwoners. Er is voor de  gemeente Buren veel te winnen op het terrein van ‘jeugd’.

Als oplossing voor dit probleem ben ik bezig met het opzetten van een jongerenraad. Deze jongerenraad moet gevuld worden met jongeren uit de hele gemeente. Zo vertegenwoordigt deze raad alle jongeren!

In de jongerenraad moeten onderwerpen besproken worden die jongeren aangaan, zoals starterswoningen, uitgaansgelegenheden, jeugdwerkloosheid, etc.

Ben jij die jongere die net als ik affiniteit heeft met de politiek? En heb je interesse in de jongerenraad? Benader ons dan! Je politieke voorkeur maakt niet uit. De jongerenraad moet van alle jongeren worden!

Met de jongerenraad hoop ik zowel op de korte als lange termijn de vertegenwoordiging van jongeren in de Burense politiek te vergroten.

Het zou mooi zijn als de jongerenraad voor veel jongeren de stap is naar de politiek! Dan is mijn doel behaald!

Julian van Blijderveen