Open dag Montessori Tiel

22-03-2018, 16:55 | Lezersnieuws | Lianne

Onderwijs op de Montessori Tiel is verrassend gewoon. Om ouders en kinderen een indruk te geven van de manier van lesgeven organiseert Montessori Tiel een open dag op zaterdag 7 april a.s. van 10.00 – 12.00 uur.

Montessori Tiel is een school waar kinderen zich breed kunnen ontwikkelen. Kinderen moeten zich veilig voelen, uitgedaagd worden en ruimte krijgen hun grenzen steeds een beetje te verleggen. (“We voeden, samen met de ouders, de kinderen op tot zelfstandige, kritische en sociale personen. Niet alleen door kinderen te vertellen wat moet en hoe, maar veel meer door ze de ruimte te geven het ook zelf te ontdekken en te doen. Kinderen in deze wereld zijn kinderen van een multiculturele samenleving. Onze leerlingen laten zien en wij stimuleren, dat zij samen en met elkaar leren, leven en hun toekomst een basis geven”). 

Tijdens de open dag kunnen ouders vrijblijvend kennis maken met de manier van werken binnen het Montessori onderwijs en de materialen die hierbij worden gebruikt. Marijke Pitlo, directeur van de school geeft aan waarom het bezoeken van een open dag voor een school zo belangrijk is in de keuze van een school: "Een school kies je voor gemiddeld 8 jaar. Dan is het verstandig om eerst te ervaren hoe het er op die school aan toe gaat, want zaken als sfeer, vertrouwen en professionaliteit proef je niet op een website. Door scholen te bezoeken kun je het beste beoordelen welke school het juiste gevoel geeft en bij jou en je kind past." 

De open dag van Montessori Tiel worden gehouden op zaterdag 7 april van 10.00 – 12.00 uur.

De leerkrachten geven de belangstellenden/bezoekers een rondleiding door de school, waarbij de leerlijnen worden uitgelegd (in combinatie met het Montessori materiaal). U bent van harte welkom aan de Dahliastraat 27 in Tiel.