• John Peerdeman staat 2e van links

    Iris Spaink

Orofaciale (Kaak) Fysiotherapie bij Fysiotherapie Passewaaij / De Kranshof in Tiel

09-02-2019, 18:14 | Lezersnieuws | Ineke

Sinds enige tijd is John Peerdeman werkzaam bij Fysiotherapie Passewaaij / De Kranshof in Tiel als geregistreerd orofaciaal fysiotherapeut, ook wel kaakfysiotherapeut genoemd.

John Peerdeman helpt patiënten met problemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel.

“Wanneer tandartsen pijnklachten bij patiënten niet tandheelkundig kunnen verklaren, worden ze vaak naar mij doorverwezen.”, vertelt John Peerdeman. “Ook KNO-artsen sturen steeds vaker patiënten naar mij door met klachten van oorsuizen. Uit jarenlange ervaring blijkt dat de spierspanning en beweeglijkheid van het kaakgewricht hierop van invloed kan zijn. Een behandeling door een orofaciaal fysiotherapeut kan dan verlichting geven.” Hoewel veel patiënten via de tandarts, huisarts, kaakchirurg of KNO-arts bij hem terechtkomen, is het ook mogelijk om zonder verwijzing een afspraak met de (orofaciaal) fysiotherapeut te maken.

De orofaciaal fysiotherapeut kan patiënten met de volgende klachten behandelen:

Kaakklachten
Klemmen van de kaak en tandenknarsen
Pijn in het gezicht, kaak of hoofd
Aangezichtsverlamming
Duizeligheid (BPPD)
Nek- en schouderklachten
Hoofdpijnklachten
Gevolgen van ongelukken en botbreuken, kanker, reuma en andere ziektebeelden met klachten in het hoofd-halsgebied
Klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met spanning
Oorsuizen (tinnitus).

John is sinds 2011 geregistreerd orofaciaal fysiotherapeut en heeft veel ervaring. Hij kan mensen vaak in een paar behandelingen helpen met goede resultaten.

Bij Fysiotherapie Passewaaij werken 11 fysiotherapeuten met verschillende specialisaties. John werkt als kaakfysiotherapeut veel samen met de manueel therapeuten en de psychosomatische fysiotherapeut.

Voor meer informatie: www.fysiotherapiepassewaaij.nl