• Kast van BuitenMuseum Tiel in Zinder.

    Gijs Heuff

Peter Schipper gastconservator BuitenMuseum Tiel

08-11-2018, 16:04 | Lezersnieuws | Anika

De 16 kasten van BuitenMuseum Tiel zijn tot 15 januari weer gevuld met een nieuwe expositie. Dit keer is de expositie ingericht door oud-conservator, verhalenverteller en historicus van de regio Peter Schipper. De kasten staan in diverse openbare ruimten in Tiel, zoals cultuurgebouw Zinder, Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, RSG Lingecollege (3 locaties) en het zwembad.

Na wethouder Marcel Melissen en ex-directeur van Centrum voor de Kunsten De Plantage Karel Zwart, was het nu de beurt aan Peter Schipper om een keuze te maken uit de kunstwerken. De ruim 40 werken die hij heeft gekozen geven duidelijk een beeld van iemand met een brede belangstelling voor beeldende kunst. Begrijpelijk, aangezien hij als conservator van het Streekmuseum vaak betrokken is geweest bij toonaangevende tentoonstellingen.

Verrassende exposities met werken van diverse kunstenaars
De kasten van BuitenMuseum Tiel worden jaarlijks ingericht door iemand uit de Tielse gemeenschap. Professionele kunstenaars van Kunstenaarsvereniging De Werkplek, Stichting Beeldende Kunst, SBK Kunstuitleen en leerlingen van Zinder Educatie bieden de werken aan, waaruit de gastcuratoren een keuze kunnen maken. De afgelopen jaren heeft dat geresulteerd in verrassende exposities, waarbij een reeks van werken werd uitgekozen die de voorkeur liet zien van de samensteller.

De expositie is nog tot en met dinsdag 15 januari 2019 te zien en gratis te bezoeken op verschillende locaties.