• Banjo Eekhoorn neemt als Prins Carnaval in ‘Effe Wachten… Vliegtuig! Lelystad Airport op de hak.

    Red de Rust in Hoenderloo/Red Gelderland

Red de Rust in Hoenderloo en Red Gelderland maken carnavalskraker‘Effe Wachten… Vliegtuig!’ carnavalesk protest tegen Lelystad Airpor

26-02-2019, 15:51 | Lezersnieuws | Marjolein

Hoenderloo  – ‘Effe Wachten… Viegtuig!’ is een onvervalste Veluwse carnavalskraker waarin Banjo Eekhoorn, alias Prins Carnaval, de draak steekt met de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport. Opnieuw werkten de Werkgroep Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo samen aan een muzikaal protest, waarbij ook gelachen kan worden…                     

Enkele dagen voordat het carnaval in alle hevigheid losbarst, lanceren Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo hun carnavalskraker, ‘Effe Wachten… Vliegtuig!’. Met carnaval is het een goede gewoonte is om maatschappelijke kwesties op de hak te nemen. Dat doet Banjo Eekhoorn, dit keer in de hoedanigheid van Prins Carnaval, met de uitbreidingsplannen en laagvliegroutes van Lelystad Airport, zowel in de tekst als in de videoclip.

Op de melodie van het ‘Pizzalied’ van André van Duin hebben de actiegroepen een nieuwe tekst geschreven die door de rasechte Veluwenaar Banjo Eekhoorn is ingezongen. Voor degenen die het Veluws dialect niet (zo goed) beheersen, is het lied volledig ondertiteld. Dus iedereen kan meezingen. Ook met de oproep van Banjo : “Dus roep zo hard je kan: “Stop vliegveld Lelystad meteen!” en de nieuwe bestemming die hij voor het terrein van de luchthaven in gedachten heeft.

Eerder maakten Red - de Rust in Hoenderloo en Red Gelderland ‘De Fabeltjeskrant – Editie Lelystad Airport’, inmiddels ruim vierduizend keer bekeken op youtube,  en ‘Twaalf Dagen met Kerstmis – Lelystad Airport’, goed voor circa duizend views.