• Jeugdleden Meke en Marit openen samen met Vinchenzo de padelbanen bij Ridderweide

    Ridderweide Tennis & Padel

Ridderweide introduceert nieuwe sport in Tiel

17-06-2018, 20:04 | Lezersnieuws | Laura

TIEL – Ridderweide Tennis & Padel opende op 16 juni officieel de twee gloednieuwe padelbanen. Zanger Vinchenzo – padelspeler bij Ridderweide en bekend van The Voice of Holland – had de eer om samen jeugdleden Meke en Marit de ceremoniële introductie van deze populaire racketsport te verrichten. Ridderweide is de eerste aanbieder van padel in Tiel en omgeving.

 

Supersnel en hip

Padel is supersnel, spectaculair en nieuw in de Betuwe. De sport heeft veel kenmerken van tennis (bijvoorbeeld dezelfde puntentelling), lijkt een beetje op squash en heeft een vleugje beachtennis in zich. Een padelbaan oogt hip. Knalblauw kunstgras, iets kleiner dan een tennisbaan, een kooi en strakke glazen wanden. De glazen wanden doen mee met het spel en dat maakt de sport extra spectaculair voor spelers én publiek!

 

Spectaculaire demonstratiewedstrijd

Een demonstratiewedstrijd van het Nederlands Padelteam – met padelleraren Jack Engelaar en Ina van Lavieren – onderstreepte dat. De ene enerverende rally na de andere werd aan de bezoekers getoond, terwijl de spelers via hun headsets het publiek alles uitlegden over de sport.

 

Vrijwilligers

Voorzitter Jan Koedood is trots dat mede door inspanningen van het vorige bestuur en een enthousiaste groep vrijwilligers deze sport in Tiel is geïntroduceerd: “Het is geen toeval dat Ridderweide de eerste is. We zijn altijd vernieuwend en innovatief geweest. Het zit in ons DNA om een kans te grijpen om een nieuwe sport die vooral ook bij de jeugd enorm populair is aan ons aanbod toe te voegen.” Padel (en tennis) spelen bij Ridderweide kan door lid te worden van de vereniging. De sport is relatief eenvoudig te leren door jong, oud, geoefende en ongeoefende racketsportspelers.