• Thea Keune-Mocking overhandigt een cheque aan Roland de Jong.

    Henk Bolt

ROC Rivor wil met Skills Bus op pad.

07-02-2019, 15:20 | Lezersnieuws | henk

De afdeling Zorg en Welzijn van ROC Rivor in Tiel wil met een zogenaamde Skills Bus op locatie vaardigheidstrainingen gaan verzorgen. Roland de Jong, docent en projectleider van dit innovatieve project ziet daarvoor veel mogelijkheden: ‘Door op locatie, zoals bij ziekenhuizen, zorginstellingen e.d., trainingen te kunnen verzorgen in onze Skills Bus, kunnen we heel efficiënt ons werk doen. De medewerkers van de instelling hoeven niet meer allemaal naar ons toe te komen, waarmee we heel veel tijdwinst boeken. Het wordt mogelijk om op je eigen werkplek ‘tussendoor’ in onze volledig ingerichte bus je vaardigheden te oefenen en te toetsen. Ik denk dat het een gat in de markt is, waar veel belangstelling voor bestaat.’ Roland zet zich samen met instructeur Janneke Broers in om de Skills Bus uiterlijk in 2020 operationeel te hebben.

Thea Keune-Mocking, die voorheen zelf ook werkzaam was voor de studierichting Welzijn en Zorg, bood als ledenraadslid van Rabobank West Betuwe een symbolische cheque aan. ‘Het bedrag is een eerste aanzet voor de fondsenwerving, ‘zegt Thea. ‘Hopelijk is het aanleiding voor meer partijen om op een of andere manier bij te dragen aan dit prachtige initiatief!’

Voor de aanschaf en inrichting van de bus is veel geld nodig. Wilt u ook bijdragen? Neem dan contact op met Roland de Jong via rolanddejong@rocrivor.nl.