• Roparunteam onderweg naar Rotterdam

    Ruud van Dijk

Roparun dit jaar door het centrom van Tiel

24-03-2018, 17:21 | Lezersnieuws | Petra

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 550 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam, waarbij mensen - in teamverband - een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Traditiegetrouw loopt de route Hamburg - Rotterdam vlak langs Tiel. Na overleg met de gemeente Tiel en de organisatie van de Roparun is besloten de route in 2018 door Tiel te laten gaan. Op tweede Pinksterdag, 21 mei, is de stad van Flipje een officiële Roparun doorkomststad. De 80 teams vanuit Hamburg lopen vroeg in de ochtend via de brug bij de sluis en het kantoor van Waterschap Rivierenland de stad in richting de Waalkade, In de haven ligt het schip van Tiel Maritiem om de lopers te verwelkomen. Daarna lopen de teams dwars door de binnenstad, langs het Toon Hermans Huis en Ziekenhuis Rivierenland.

Tussen 5 en 10 uur in de ochtend van maandag 21 mei zullen de teams Tiel passeren. Meer informatie volg zodra het volledige programma bekend is

Teams uit de regio: Team Waterlopers, Roparunteam Move2ur en Team30 Roparun en Team 166 Ziekenhuis Rivierenland.

www.roparun.nl www.team166.nl