• Gemotiveerde JobGroup-deelnemers helpen elkaar op zoek naar een nieuwe baan.

Start nieuwe JobGroups in Tiel

23-10-2015, 13:50 | Lezersnieuws | JobGroups Tiel

TIEL - Je bent je baan kwijt geraakt. Of je bent om andere redenen op zoek naar een baan. 'In between jobs' is vaak geen vrijwillige keus. Wat je verhaal ook is: in je eentje is het momenteel niet eenvoudig om een baan te vinden die bij jou past…

'JobGroups' is een initiatief van en voor werkzoekers die elkaar willen steunen en op weg helpen om een baan te vinden. Het belangrijkste van het concept is ontmoeting tussen deelnemers die zich - voor een deel - in elkaars verhaal herkennen en die elkaar steunen bij het vinden van een nieuwe job.

Opzet

De insteek van JobGroups is eenvoudig: samen weet je meer en samen kom je verder. Het programma is gericht op laagdrempelige ontmoeting met medewerkzoekers, loopbaanprofessionals en werkvinders die jou met hun ervaringen verder kunnen helpen. Na de geslaagde serie JobGroup-bijeenkomsten eerder dit jaar, gaan er beginn november twee nieuwe series bijeenkomsten van start in Culemborg en Tiel.

Initiatiefnemer Wim Althuis: "JobGroups lijkt echt in een behoefte te voorzien. Mensen vinden het leuk om mee te doen. Door het optrekken met andere werkzoekenden krijgt je nieuwe energie: je staat er niet alleen voor. Het werk zoeken krijgt hierdoor een enorme 'boost'! De reacties van de deelnemers stemmen ons bijzonder dankbaar en hoopvol".

Programma

Het programma bestaat uit een serie van 7 bijeenkomsten over de belangrijke vragen van werkzoekers: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik eigenlijk? en: Hoe presenteer ik mezelf? Bij elke bijeenkomst staat een vraag centraal waarbij de deelnemers elkaar op weg helpen. De serie wordt afgesloten met een gezamenlijke praktijkactiviteit met of voor een maatschappelijke doelgroep die in samenspraak zal worden bepaald.

JobGroups wordt georganiseerd op initiatief van lokale kerken. In Tiel wordt de cursus ondersteund door Stichting Present en het Inloophuis Tiel.

Iedereen die werkzoekend is van harte welkom. In verband met de opzet van het programma is aanmelding wenselijk. Er kunnen maximaal 15 mensen mee doen. De JobGroup-bijeenkomsten zijn gepland op 7 achtereenvolgende donderdagochtenden. De start is op 5 november en vindt plaats in het Inloophuis Tiel. Deelname is gratis, hiervoor is aanmelding nodig (vol is vol). Aanmelden kan via de website www.jobgroups.nl. Voor nadere informatie kun je bellen (06-15075802) of mailen naar tiel@jobgroups.nl. Samen kom je verder!