• JobGroups-coördinator Domaes Braber: klaar voor ee nieuwe stap!

    Present West-Betuwe

Subsidie voor JobGroups en JobHulpMaatje Tiel

10-08-2016, 19:40 | Lezersnieuws | JobHulp Tiel

Onlangs is bekend geworden dat Oranjefonds en Kansfonds het project JobHulpMaatje willen ondersteunen voor E 20.000,- per jaar. Met dit geld kan de vrijwilligersstichting het JobGroups-project continueren en het JobHulpMaatjes-project opstarten om werkzoekenden in onze regio te ondersteunen.

Werkloosheid raakt de kern van je bestaan en wordt door iedereen anders ervaren. Werkloos zijn kan veel impact hebben: bijvoorbeeld het verlies van status, inkomen, zelfvertrouwen, sociale contacten of zingeving. Het kan een grote meerwaarde zijn om iemand naast je te hebben staan (een maatje) die je motiveert, aanmoedigt en ondersteunt.

Een JobHulpMaatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die graag naast een werkzoekende staat. Een maatje biedt mentale en praktische ondersteuning en denkt mee om een baan te vinden die bij je past. Het project wordt in Tiel ondersteund door Stichting Present in samenwerking met Inloophuis Tiel.

Zowel Oranjefonds als Kansfonds (voorheen Skanfonds) ondersteunen maatjesprojecten die gericht zijn op het doorbreken van armoede en het bieden van nieuwe kansen. Zowel het JobGroups- als het JobHulpMaatje-initiatief is gericht op het helpen en versterken van mensen die hun baan zijn kwijt geraakt.

JobGroups-coördinator Domaes Braber was zelf ook enkele jaren werkzoekende: "Het is echt mooi om te zien dat omzien naar elkaar werkt. De eerste ervaringen van werkzoekenden die al een tijdje op pad zijn met een JobHulpMaatje bevestigen deze meerwaarde: persoonlijk contact, iemand die tijd voor je heeft en die samen met je het proces van werk zoeken wil aangaan. Dat maakt echt een verschil".

De werving van nieuwe maatjes en volgende JobGroups starten beide begin september. Aanmelding kan vanaf nu via de website: www.jobhulptiel.nl. Deelname is gratis; er is een maximum aantal deelnemers (vol is vol). Samen kom je verder!