• OBBK en Braderie

    Dolf van Dulmen
  • Een eerdere editie

    Dolf van Dulmen

Taptoe Tiel in feeststemmingTaptoe Tiel is jarig. In 1995 werd als een eenmalig evenement door Muziekvereniging KTSM uit Tiel een Tap

22-05-2019, 13:55 | Lezersnieuws | Kelvin

Taptoe Tiel in feeststemming

Taptoe Tiel is jarig. In 1995 werd als een eenmalig evenement door Muziekvereniging KTSM uit Tiel een Taptoe georganiseerd. Nu na 25 jaar is het lustrum een feit. 

Zaterdag 1 en zondag 2 juni is Tiel het toneel van blaasmuziek en slagwerk in de breedste vorm. Zaterdag 1 juni kan men gaan genieten van de jaarlijkse Streetparade in de binnenstad van Tiel, met een korte show onder toeziend oog van Flipje. In de avond staat de jubileumtaptoe op het programma.

Dit jaar is de organisatie er in geslaagd een net wat andere programmering neer te zetten dan dat de trouwe bezoeker gewend is.

Het voorprogramma wordt verzorgd door The Steelmasters uit Afferden. Compleet met zangeres en vrolijke Caraïbische klanken kan men onder het genot van een drankje op het terrein alvast in de stemming komen. In het programma treffen we een aantal gerenommeerde showbands aan. OBK uit Rhenen, Pasveerkorps uit Leeuwarden, Jong Pasveerkorps uit Leeuwarden en Amigo uit Leiden brengen allen publieksvriendelijke shows wat zorgt voor het nodige spektakel op dit prachtige taptoe terrein.  Extra bijzonder deze editie is de toevoeging van de Pasveer Winds show “Metanoia”. Tijdens de Indoor Winds wedstrijden wist Pasveer als nieuwkomer op dit terrein hoge ogen te gooien en succes is dus gegarandeerd tijdens Taptoe Tiel.

Voor de opening en slotact heeft de organisatie van KTSM een slagwerkgroep gecontracteerd wat samen met hun bijzondere en soms wat natte instrumentatie zorgt voor een spectaculaire afsluiting. Lucifers Slagwerk zal er een compleet feest van maken.

Kaarten voor de taptoe zijn te koop via www.taptoetiel en op de dag zelf indien voorradig op de Groenmarkt bij de infokraam of aan de kassa.

Op zondag 2 juni viert de binnenstad een feestje. Het is dan koopzondag in het stadscentrum van Tiel en in combinatie met deze winkelopening organiseert KTSM een grote braderie met ruim 180 kramen en zullen er diverse dweilorkesten een gooi doen naar de winst van het Open Betuws Blaaskapellen Kampioenschap. Een 3 koppige jury zal de kapellen vakkundig beoordelen. De OBBK vindy plaats op een aantal podia met als hoofdpodium het Kalverbos in Tiel. De braderie zal worden opgesteld tussen het station en de binnenstad in. Wees welkom in dit prachtige weekend in Tiel!