• voorzitter overhandigt eerste startpakket

    G. van Buuren

Techniekwedstrijd met kettingreactie van start

06-03-2019, 22:21 | Lezersnieuws | Theo

Geldermalsen – Op woensdag 6 maart gaf de Stichting Techniekwedstrijd Rivierengebied het startschot voor de wedstrijd van 2019 met het thema ‘kettingreactie’. Omdat 2019 het vijftiende jaar is, dat de techniekwedstrijd wordt gehouden, werd er een extra feestelijk tintje aan dit lustrumjaar gegeven. Onder leiding van de Ontdekfabriek uit Eindhoven maakten de leerlingen van de Waaijer uit Wadenoyen en de Rehobothschool uit Opheusden een enorme kettingreactie in de grote ruimte van Bouwmensen in Geldermalsen. In 3 kwartier bouwden de kinderen een kettingreactie met allerlei onderdelen, die met veel fantasie, maar vooral door goede samenwerking tot stand kwam. Hoewel er hier en daar een helpend handje en een extra zetje nodig was, bereikte de kettingreactie moeiteloos het eindpunt. Veel enthousiaste leerlingen legden het resultaat vast op hun mobieltje.

Hierna kreeg iedereen in de kantine van Bouwmensen een hapje en een drankje. Na de pauze kregen de leerlingen nog enkele activiteiten aangeboden, waaronder de taak om uit een escape-room te ontsnappen. Gelukkig lukte dat iedereen. Aan het eind van de ochtend overhandigde Koos Karsijns, de voorzitter van de stichting, de eerste startpaketten aan de 2 scholen. Hiermee ging de wedstrijd symbolisch van start.

In maart worden alle deelnemende scholen bezocht door leden van de Stichting Techniekwedstrijd. Dan worden ook daar de startpakketten aangeboden. De scholen kunnen dan aan hun project beginnen. Op vrijdag 14 juni is de eindmanifestatie op het terrein van Bouwmensen in Geldermalsen. Hier worden alle werkstukken tentoongesteld en zullen tijdens een feestelijke ochtend de prijswinnaars bekend gemaakt worden.

Voor meer informatie zie de website; www.techniekwedstrijd.nl