• LUNO - Tiel'72

    Hanny de Rooij/Tiel'72

Tiel'72 verliest punten in een taaie wedstrijd

10-02-2019, 19:13 | Lezersnieuws | Linsey

De wedstrijd startte goed voor Tiel, maar na de 1-2 voorsprong was het de beurt aan Luno, die er 5-2 van maakte. Met de hoge verdedigende druk, het hoge baltempo en het luide publiek maakte Luno het Tiel aardig lastig in de eerste 20 minuten. Op het eind begon het wat beter te draaien en werd er gerust met een lage tussenstand van 6-5 op het scorebord.

Het eerste deel van de tweede helft was duidelijk voor Tiel. De 6-5 werd omgebogen naar 6-9. In plaats van door te drukken, werden er verdedigend wat fouten gemaakt. Tot de 10-12 ging het nog gelijk op, maar vervolgens staakte de score voor Tiel in de laatste 10 minuten. Luno kwam eroverheen en wist met 15-12 te winnen.

Tiel moet nu de koppositie weer delen met Vriendenschaar. In deze ontzettende spannende poule kan er nog een hoop gebeuren. Zaak voor Tiel om elke zaterdag weer de goede focus te vinden om de huidige positie te kunnen behouden. Volgende week treft het Fortissimo in de eigen Betuwehal in Tiel. Fortissimo staat nu derde met twee punten minder dan Tiel. In deze spannende wedstrijd is er hopelijk weer veel aanmoediging van het thuispubliek!