• Initiatiefnemers Fruitstad Energie Marcel Ridder en Pieter Mels

    Pieter Mels
  • Initiatiefnemers Fruitstad Energie Marcel Ridder en Pieter Mels

    Pieter Mels

TIELENAREN GAAN ZELF ENERGIE PRODUCEREN

29-01-2017, 22:51 | Lezersnieuws | Pieter Mels

De nieuwe Tielse energiecoöperatie 'Fruitstad Energie' presenteert op de informatieavond van 16 februari a.s. haar eerste collectieve zonnedakproject. Op het dak van het ROC Rivor in Tiel wordt een zonnedak van 160 panelen ontwikkeld met een mooi rendement voor iedereen die mee wil doen. Iedereen is welkom en de Tielse Wethouder Laurens Verspuij verzorgt de introductie van de avond. De informatieavond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en vindt plaats bij het ROC Rivor op de Bachstraat 1 in Tiel.

Het project is tot stand gekomen door samenwerking tussen ROC Rivor en Fruitstad Energie. ROC Rivor wil meer energieneutraal worden en vindt maatschappelijke betrokkenheid zeer belangrijk. De samenwerking met Fruitstad Energie is daarom een logische keuze.

De Tielse energiecoöperatie

Met Fruitstad Energie heeft Tiel haar eigen energiecoöperatie dat van en voor de Tielenaren is. De afgelopen zomer hebben enthousiaste Tielenaren het initiatief genomen Fruitstad Energie op te richten. 'De transitie naar een wereld met duurzame energie is niet alleen voor de grote energiebedrijven. Door lid te worden van Fruitstad Energie kunnen Tielenaren dat nu ook zelf', aldus de initiatiefnemers Marcel Ridder, Pieter Mels en Hessel Rengers.

Het zal niet bij één project blijven

Het ambitieuze doel van Fruitstad Energie is dat Tiel energieneutraal gaat worden. Het zal daarom niet blijven bij het ontwikkelen van zonnedaken die duurzaam en financieel aantrekkelijk zijn voor de leden. De leden zullen ook worden geholpen in het besparen van energie. Met 'Betuwestroom' wordt zelfs de mogelijkheid geboden duurzame energie uit de regio te kopen. Meer informatie hierover is te vinden op de website: www.fruitstadenergie.nl .

Samen sterk

Dat lokale, duurzame energie sterk leeft, ondervinden de oprichters door de vele positieve reacties. Binnen korte tijd is Fruitstad Energie een enthousiast team geworden met kennis op het gebied van duurzaamheid, energietechniek en besparingscoaches. Daar komt nog bij dat Fruitstad Energie er niet alleen voor staat. Doordat ze onderdeel is van een netwerk van coöperaties in het rivierengebied heeft Fruitstad Energie toegang tot uitgebreide expertise. Fruitstad Energie kan daarom haar projecten met hoge professionaliteit aan haar leden aanbieden.

Iedereen met passie voor duurzame energie is van harte welkom om aan Fruitstad Energie mee te bouwen en zal met enthousiasme worden ontvangen.