• Buurtvereniging Zennewijnen staat startklaar voor het Waaljutten.

    Bart van den Berg-van der Stam

Tielse Opschoondag 2019

25-03-2019, 22:52 | Lezersnieuws | Bart

NederlandSchoon laat weten dat er maar liefst 200.000 deelnemers zich hebben ingespannen tijdens de ‘Landelijke Opschoondag’. Nog nooit eerder waren er zoveel vrijwilligers tegelijk op de been in de strijd tegen zwerfafval. 

De vrijwilligerswerkgroep van Stichting Tiel Tip Top heeft afgelopen weken overuren gedraaid. Vele inwoners wilden graag een inspanning leveren voor een schonere stad en vroegen ‘Tiel Tip Top’ om begeleiding. Maroucha Siben is een van de vrijwilligers van de Tielse Zwerfafvalclub. “We kregen op het laatst aanmelding na aanmelding binnen. Door de opruimacties te spreiden over de data van NL Doet en de Landelijke Opschoondag konden we aan de groter wordende vraag voldoen”, zo laat de 22-jarige Maroucha weten. De Tielse Opschoondag kende maar liefst 300 deelnemers.

NL Doet
Tijdens ‘NL Doet’ op 15 maart brachten Scouting Phoenix Tiel en Stichting Buah Hati samen al zo’n 70 vrijwilligers op de been en werden de eerste 50 vuilniszakken uit de Hennepe en “Molukse Wijk” verwijderd. Op de vrijdagmiddag van 22 maart gingen de vrijwilligers van Tiel Tip Top en Niacet BV aan de slag en haalde nog eens 35 zakken zwerfafval uit de omgeving van de Papesteeg.

Landelijke Opschoondag 2019
Op zaterdag 23 maart startte de eerste actie op het Waterplein in Tiel-Oost en kort hierop ging ook de familie Voigt, bekend van sportcentrum Fitness Voigt, met Stichting Tiel Tip Top aan de slag. De grootste actie van de dag was rond sportpark 'De Lok' in Tiel-Noord. Hier gingen 80 deelnemers namens TEC Tiel in de weer om de wijde omgeving weer tip top te maken. 

Naast de initiatieven vanuit Tiel Tip Top waren er terugkerende en ook nieuwe groepen actief. Buurtvereniging Zennewijnen ging ook dit jaar weer “Waaljutten” langs de Waalbandijk. Nieuwe opruimgroepen zagen we dit jaar vanuit de Ahmet Yesevi Moskee en vanuit de McDonald’s in Tiel. Dankzij sponsoring van Albert Heijn (Molenstraatje 2) werden er door 'Tiel Tip Top' traktaties verspreid over de bekende opschoonacties.

Over Tiel Tip Top
Stichting Tiel Tip Top spant zich in voor een schoner en socialer Tielvanuit de overtuiging dat een schone leefomgeving de verantwoordelijkheid is van iedereen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Tiel Tip Top overbodig wordt, maar tot die tijd wordt er alles aan gedaan om het opruimen plezierig te maken. En daar kan de vrijwilligersorganisatie alle hulp bij gebruiken.