• Mirte, Maan, Rossana en Marin

    J.Harteman
  • Laura K., Janinka, Laura de L.,Celine, Rinske en Dorinda

    M.C. van Verseveld
  • Marije en Lynn

    M.C. van Verseveld

Turnsters ILO komen met zeven medailles thuis

07-04-2019, 09:43 | Lezersnieuws | Jorien

Afgelopen zaterdag, 6 april, vond de toestelfinale plaats voor alle turnsters uit het rayon. Twaalf turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. hadden zich geplaatst voor deze wedstrijd in Culemborg. Deze twaalf turnsters mochten samen zeven medailles mee naar huis nemen!

Twee turnsters wonnen een gouden medaille. Rossana van Elst voor haar schitterende vloeroefening en Laura de Leeuw voor haar strakke sprongen over de pegasus. Een zilveren medaille was er voor Dorinda de Krieger op sprong en haar zus Janinka de Krieger op vloer. Daarnaast kreeg Dorinda ook een bronzen medaille voor haar brugoefening. Rinske van Bijnen sprong met twee nette sprongen over de pegasus naar een bronzen medaille, en Marin Roelofsen turnde door een strakke oefening op brug ook naar de bronzen medaille.
Ook de andere zes turnsters lieten mooie oefeningen zien op de toestellen, maar behaalden hier geen podiumplaatsen mee. Zij kunnen wel terugkijken op een mooie, geslaagde dag! Zo liet Mirte Doornenbal een mooie brugoefening zien en Maan Hazelbag had zich zelfs voor drie toestelfinales plaatst: vloer, sprong en brug. Celine de Kock turnde turnde strakke oefeningen op vloer en brug, en Laura Koops plaatste zich voor vloer en sprong. Lynn Verbeek turnde twee strakke sprongen over de pegasus en Marije van Verseveld een stabiele balkoefening met helaas een val.