• TZC Vahalis-Lensnet loopt averij op

    Eigen foto TZC Vahalis

TZC Vahalis-Lensnet loopt averij op

08-01-2017, 20:01 | Lezersnieuws | TZC Vahalis

De mannen van Vahalis-Lensnet, dit seizoen lange tijd koploper in de derde klasse, verloren zondag voor de tweede keer op rij. Deze keer was Thetis 2 in Bemmel te sterk voor de Tielse ploeg: 7-5. Hierdoor is het zicht op een Tiels kampioenschap vertroebeld.

Thetis had Vahalis-Lensnet vanaf het begin in de tang door goed over het hele veld druk te zetten. De Tielenaren gingen hier niet goed mee om en leden veel onnodig balverlies. Hierdoor liep de ploeg de hele wedstrijd achter de feiten aan. Al na twee minuten stond het 2-0 voor Thetis. Vahalis-Lensnet vocht zich door twee doelpunten in de eerste periode nog terug, maar in het tweede kwart nam Thetis weer afstand van de Tielenaren: 4-2.

In het derde kwart liep de thuisploeg uit naar een 6-3 voorsprong. Vahalis-Lensnet kwam in de laatste periode nog sterk terug en kreeg nog enkele kansen om weer in de wedstrijd te komen. Toch kwam de ploeg niet meer in de buurt van de zege: 7-5.

Omdat koploper EZ&PC 2 wel wist te winnen, staat die ploeg nu vier punten los van Vahalis-Lensnet, dat nu alle zeilen moet bijzetten om de tweede plaats in handen te houden. Over twee weken speelt de ploeg thuis tegen de huidige nummer vijf Hydrofiel 2.

Vahalis-Lensnet blijft ondanks het verlies wel 2e maar ziet tegenstanders als ENC Arnhem en Thetis dicht naderen.