• taart ter ere van Dag van de Mantelzorg

    m. van Os

Verrassende mantelzorgavond met goed nieuws van wethouder Kreuk

09-11-2018, 14:37 | Lezersnieuws | Monique

Afgelopen woensdagavond organiseerde Mozaiek welzijn samen met zorgorganisaties STMR, zorgcentra Rivierenland, zorgcentra de Betuwe en ‘Ruimte voor anders zijn’ een gezellige avond voor mantelzorgers. Het landelijke thema op de ‘echte’ Dag van de Mantelzorg – zaterdag 10 november – was ‘laat je verrassen’.  Ruim 80 mantelzorgers werden onthaald met een feestelijk taartenbuffet. Daarna volgde een optreden van Back to band, die jaren 60 en 70 nummers speelden. Als afsluiting was er een loterij met vele, leuke hebbedingetjes. Elke mantelzorger kreeg als aandenken ook een bijzonder steentje mee met de tekst: Bewonder hoe bijzonder je bent.  Dit alles als waardering voor de inzet van mantelzorgers.

Wethouder Carla Kreuk was aanwezig om ook haar waardering te laten blijken. Zij sprak met een aantal mantelzorgers persoonlijk en heeft ook de hele zaal toegesproken om aan te geven dat de zorg en inzet van mantelzorgers zeer gewaardeerd worden. De gemeente Tiel doet dat niet alleen met woorden maar ook met daden.  De wethouder had het verheugende nieuws dat er ook dit jaar nog een mantelzorgcompliment aangevraagd kan worden.

Elke inwoner van de gemeente Tiel mag ook dit jaar één compliment ter waarde van 125,00 uitdelen aan zijn/haar mantelzorger. Iemand is mantelzorger als er langer dan drie maanden zorg gegeven wordt aan een naaste. Deze zorg is geen gebruikelijke zorg (bijv. de zorg voor een baby of een grieperig kind), maar zorg voor iemand die bijvoorbeeld ziek is, een handicap heeft of door ouderdom bepaalde dingen niet meer zelf kan doen. Begin volgende week komt het aanmeldingsformulier op de websites van de gemeente Tiel en van Mozaiek te staan. Inleveren kan tot 31 december 2018 bij Mozaïek. Voor meer informatie 0344-611366.