VluchtelingenWerk zoekt nieuwe vrijwilligers in Tiel

11-11-2015, 10:00 | Lezersnieuws | VluchtelingenWerk Oost Nederland

Binnenkort verwachten we in Tiel een aantal vluchtelingen uit onder andere Eritrea en Syrië die in Nederland een verblijfsvergunning hebben gekregen en in Tiel komen wonen. VluchtelingenWerk Oost Nederland zoekt vrijwilligers die een handje willen helpen bij het begeleiden van deze mensen.

Na aankomst in Tiel gaat u de vluchteling begeleiden. U maakt hen wegwijs in Tiel opdat zij zo snel mogelijk zelfstandig een leven op kunnen bouwen. U helpt bijvoorbeeld bij het zoeken van een huisarts, een onderwijsinstelling, of met het aanvragen van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het afsluiten van een zorgverzekering.

Onze vrijwilligers werken in de begeleiding van vluchtelingen zoveel mogelijk in tweetallen. Wij vragen van u een tijdsinvestering van minimaal twee dagdelen in de week. VluchtelingenWerk biedt een uitgebreid inwerkprogramma en deskundige begeleiding. Er is een onkostenregeling. Wilt u uw steentje bijdragen aan dit zinvolle vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Maartje Bugter email: mbugter@vwon.nl of 06-23238856. U wordt dan uitgenodigd voor een informatieavond voor kandidaat vrijwilligers.