• Vioolleerlingen Zinder Educatie

    rechtenvrij

Volop kerstvoorstellingen en decemberpresentaties in Zinder Tiel

11-12-2017, 11:01 | Lezersnieuws | Zinder Tiel

Het gonst in december van de activiteiten in Zinder. Al een aantal weken repeteren de leerlingen van Zinder Educatie voor hun presentaties en kerstvoorstellingen. Dat alles onder de enthousiaste en professionele leiding van de docenten muziek, theater, dans en beeldend.

De leerlingen hebben een druk programma. Op zaterdag 16 december treedt de theaterafdeling op in de Zinder Zaal. Een dag later (zo 17 dec) staan de danseressen en musicaltalenten op het toneel van de Zinder Zaal. Zij geven twee Kerst Dans & Musical presentaties om 14.00 en 15.30 uur. Kaarten à € 2,50 zijn verkrijgbaar bij de Zinder Balie.

Het jaarlijkse kerstconcert door muziekleerlingen van Zinder Educatie vindt plaats in de Tielse St. Maartenskerk om 20.00 uur. Op het programma staan klassieke kerstliedjes en populaire moderne muziek gespeeld op harp, viool, fluit, klarinet, saxofoon, gitaar en nog veel meer! De kaarten zijn verkrijgbaar bij Zinder Balie (€ 4,00 - kinderen t/m 12 jaar gratis).

Op vrijdag 15 december geeft kunsthistorica Roos Fokkema de cursus 'Kunst bij de Koffie' met het thema 'kerstvoorstellingen'. De cursisten bekijken onder het genot van een kopje koffie een aantal kunstwerken en wisselen met elkaar van gedachten. Aanmelden kan via www.zinder.nl.

Niet alleen in Zinder, maar ook op andere locaties treden de leerlingen en cursisten van Zinder Educatie op. Zo was het koor Just for Fun te horen bij de onthulling van de Wensboom in de binnenstad van Tiel op 7 december, trad de band Intergalactic Monkeys op in de bibliotheek en zijn de Boemeltjes - het orkest voor mensen met en zonder beperking - op 14 en 16 december te horen in Zaltbommel en Culemborg. Op donderdag 21 december speelt een aantal getalenteerde kinderen voor de bewoners van de Vier Gravinnen en op kerstavond treedt Just for Fun op in Ziekenhuis Rivierenland.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Zinder Educatie op zinder.nl.