• jeu de boules banen in Linge-Waalpark Passewaaij

    Martijn van Kampen

Voorjaarsactiviteiten 60+ Soos Passewaaij

04-04-2019, 14:37 | Lezersnieuws | 60+ Soos

De 60+ Soos in Passewaaij start op donderdag 11 april weer met de fietstochten voor 60-plussers. Om half 11 vertrekt de groep vanaf het wijkgebouw Passewaaij. De afstand die wordt gefietst is de eerste keer zo’n 25-30 km, maar in de volgende maanden loopt dit op tot maximaal 45 km. Onderweg wordt een keer gepauzeerd voor koffie of thee en eventueel een kleine hap. Het gaat om de gezelligheid en het contact, en tijdens het fietsen leert u elkaar op een prettige manier kennen. U bent zowel welkom met een gewone fiets als met een elektrische fiets; we passen het tempo op elkaar aan.  Heeft u ook zin om eens mee te fietsen, voor informatie en aanmelding kunt u ons bellen.  Ook mensen die niet in Passewaaij wonen zijn van harte welkom. Annet Renniers en Thera Detmar begeleiden de groep. Deelname is volledig gratis, alleen de kosten voor een veerpont en de consumptie(s) onderweg zijn voor eigen rekening. Om ongeveer half 3 of 3 uur is de groep weer terug op het startpunt. De fietstochten worden gereden op elke tweede donderdag van de maand, tussen april en oktober. 

Op maandag 15 april gaat de jeu de boules voor senioren weer beginnen. In het Linge-Waal park ter hoogte van de halfpipe voor de skeelers liggen drie gemeentelijke boulesbanen. Ed Roelofs begeleidt de groep en als u nog niet bekend bent met het spel, legt hij u de spelregels uit en leert hij u hoe u moet gooien.  U kunt dus al gelijk gaan meespelen. De rest leert u in de praktijk. Er wordt gespeeld van 14 – 16 uur, heerlijk in de buitenlucht. Bij slecht weer wordt u gebeld als het spel niet kan doorgaan.  Het spel is voor beginners en nieuwkomers. Informatie en aanmelden kan via het telefoonnummer van de 60+ Soos. Deelname kost 2 euro per keer en is inclusief een consumptie. 

Voor onze overige activiteiten kijkt u op onze website www.60plussoospassewaaij.nl  Voor informatie en aanmelden telefoon 06 83922001, op werkdagen tussen 10 en 17 uur.