Wat doet Vrijwilligerssteunpunt Buren?

15-06-2018, 11:22 | Lezersnieuws | Welzijn

Het bemiddelen van vrijwilligers, ondersteuning van vrijwilligersorganisaties het organiseren van trainingen en het helpen realiseren van initiatieven, zijn de belangrijkste activiteiten van Vrijwilligerssteunpunt Buren.

Elke inwoner van Buren kan terecht bij het Vrijwilligerssteunpunt. Bijvoorbeeld om vrijwilligerswerk te vinden. Vrijwilligerssteunpunt Buren beschikt over een digitale vacaturebank. Iemand die vrijwilligerswerk zoekt kan daarin kijken, maar ook buiten de vacaturebank om zijn er veel mogelijkheden. Medewerkers van het Vrijwilligerssteunpunt zijn goed op de hoogte en helpen vrijwilligerswerk te vinden waar mensen zich fijn bij voelen en dat bij hen past.

Vrijwilligersorganisaties kunnen bij het Vrijwilligerssteunpunt aankloppen voor advies of informatie en voor scholing. Een van de manieren om nieuwe vrijwilligers te vinden is het opgeven van een vacature op de website. Nieuwtjes waar organisaties profijt van hebben staan in de Nieuwsbrief die ongeveer zes keer per jaar wordt verstuurd.

Afhankelijk van wat inwoners van Buren zelf willen of nodig hebben of wat maatschappelijk gewenst is ontstaan er nieuwe activiteiten, zoals De Taalclub in Maurik waar vrijwilligers een taal-praatgroep leiden.

Vrijwilligerssteunpunt in Buren is een onderdeel van Welzijn Rivierstroom. Meer informatie is te vinden op www.welzijnrivierstroom.nl. Contact: 0344-602337 of VrijwilligersBuren@welzijnrivierstroom.nl.