Weirijders succesvol op Achterhoeks Kampioenschap

05-05-2019, 21:29 | Lezersnieuws | Willeke

 

Zaterdag 4 mei streken 13 rijders van de Weirijders neer in Doetinchem. Op de baan van de IJsselcrossers werd het Achterhoeks Kampioenschap gereden.

Het weer was erg wisselvallig. Zo zagen we regen, hagel en zonneschijn. Voor de papa’s, mama’s, zusje en opa was het wel een lange dag. Maar wat was het weer gezellig! Er wordt aan alles gedacht. Wat denk je van koffie, thee, koekjes, snoepjes, pizza, saté en gehaktballetjes.

Voor de rijders was het een baan met bijzondere bochten en gekke hobbels. Er waren dan ook de nodige valpartijen. Helaas waren hier ook een aantal Weirijders bij betrokken. Karlo van Wijk kon na zijn val in de 1e manche zijn wedstrijd nog wel hervatten, maar kwam in de halve finale net een plekje te kort om zich te plaatsen voor de finale.

Soraya van Hees kwam ten val in haar tweede manche, maar wist zich nog wel voor de finale te plaatsen. Helaas moest ze deze afzeggen vanwege een blessure. Carlos van Hees viel 2 keer en kon hierdoor geen finale rijden.

Noud en Just van Briene reden vandaag voor het eerst op hun nieuwe fiets. En wat gingen die mannen goed van start. Ze straalden beiden.  

 

8 rijders wisten zich te plaatsen voor de finale.

Ruben Lodder wist zich door het rijden van een 4e manche op het podium te trappen. Hij werd 2e bij de jongens van 4-5 jaar.

Bij de jongens van 6 jaar reed Naud van Meenen een sterke wedstrijd. Hij luisterde naar stevige muziek en wist als 5e te finishen

Finn Fleuren reed sterke manches en werd 2e in de halve finale. Maar wat is het toch spannend in zo’n finale. Al kijkend waar zijn concurrentie bleef, vergat hij even te trappen. Hij werd 7e.

De jongens van 9 jaar zijn aan elkaar gewaagd. Zo kan je zo maar Kampioen worden, maar bij een klein foutje word je 6e. Milan Lodder reed zich in deze klasse naar de finale. Hij had een slechte start. Maar wist door goede bochten te rijden en flinke vaart te maken met achterwielen als 2e te finishen

Merijn van Lith en Thijs Wiersma verschenen aan het hek namens de Weirijders bij de jongens 11 jaar. Merijn reed een gelijkmatige wedstrijd en werd 5e. Thijs krijgt langzaam aan meer vertrouwen bij het rijden van een PK en behaalde een mooie 6e plaats.

Bij de meisjes 16 jaar en ouder wist Britt Coenmans een finaleplaats op te eisen. Zij werd hier 7e.

Dustin van Eijndhoven verscheen aan de start bij de cruisers 16-30 jaar. Hij werd 4e.

 

3 rijders nemen deel aan de Promotieklasse.

Karlo van Wijk werd 7e in de A-Finale bij de Heren.

Bij de jeugd werd Merijn van Lith 3e in de A- Finale en Thijs Wiersma 1e in de B-Finale.

 

De laatste Provinciaal Kampioenschap, voor de kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap, wordt gereden in Ammerzoden op zaterdag 25 mei. Hierna volgt nog een plaatsingswedstrijd op 8 juni te Berlicum. Gevolgd door het Nederlands Kampioenschap op  maandag 10 juni.

Wie komt de Weirijders aanmoedigen?