• Jumping Yigal Koning (113)

    huisfotograaf Weirijders Tiel

Winst voor Weirijders Milan Lodder en Yigal Koning

11-09-2017, 10:20 | Lezersnieuws | Johan Kusters

Voor de 3e week op rij stond er een districtswedstrijd gepland. Dit keer waren we te gast bij onze sportvrienden van FCC Ammersoyen.

Ondanks wat afzeggingen verschenen er toch nog 31 Weirijders aan de start.

Vanaf 10 uur werd er fanatiek getraind, want zo'n andere baan vraagt soms net wat andere techniek. Eerst een rustig rondje inrijden, dan wat proberen te achterwielen om vervolgens nog wat rondjes met het starthek te doen. Zo waren de rijders warm en klaar om aan de wedstrijd te beginnen.

De wedstrijd startte om 11 uur. In de manches gingen de Weirijders al flink de strijd aan. Gelukkig vielen de valpartijen mee.

21 rijders wisten een plekje in de finale te bemachtigen.

4 finalisten bij de jongens & meisjes van 7 jaar. Matz v.d. Boom werd 8e. Jens Doeleman reed naar een 5e plaats. Zilver was er voor Storm Ippel. Milan Lodder was heer en meester in deze klasse, hij werd 1e

Bij jongens & meisjes van 8 jaar werd Bradley Hovestad 6e en wist Sjoerd Niemeijer zijn wiel als 5e over de streep te zetten.

Alle jongens van 9 jaar wisten zich te plaatsen in de finale. Mika Doeleman werd 7e, Finn Linkerhoff 6e en Thijs Wiersma kwam net iets te kort voor een podiumplek, hij werd 4e.

Tieme Beelen behaalde een mooie 7e plaats en Merijn van Lith werd 5e bij de jongens & meisjes van 10 jaar.

Bij de jongens van 11 jaar pakte Mexx Ippel de kopstart. Maar werd op de 2e bult van achter aan getikt en kwam hierdoor lelijk ten val. Joey van Baren kon door omstandigheden zijn finale niet fietsen. Voor beide mannen was er wel een beker. Mexx kreeg de 6e en Joey de 8e prijs.

Claudio Mario Musumeci reed zijn eerste wedstrijd bij de 12 jarigen. En behaalde direct een podiumplaats! Een mooie 2e prijs was er voor hem.

Wederom 4 finaleplaatsen bij de jongens van 13-15 jaar. De winst was er voor Yigal Koning. Lars van de Werken werd 3e, Sven van Baal 5e en Karlo van Wijk 6e.

Bij de mannen 31 jaar en ouder werd Aldwin Linkerhof net als zijn zoon 6e, Jeroen Ippel werd 4e en Edwin Ippel reed zich naar een 3e plaats.

De 4e districtswedstrijd vindt plaats op zondag 24 september in Berlicum. Aanstaande zaterdag is er op de nieuwe baan van "het Twentse Ros" in Hengelo een Provinciaal Kampioenschap.