• Grietmarkt Amerongen

    Cees Keur

Zaterdag 12 mei: Grietmarkt in Amerongen!

03-05-2018, 15:47 | Lezersnieuws | Grietmarkt

Ook dit jaar neemt op de tweede zaterdag van mei de Grietmarkt de lommerrijke Laan in Amerongen volledig over. Maar liefst 75 kraamhouders pakken uit met biologische (streek)producten, originele kunst en unieke designobjecten. Het thema van deze eerste editie van 2018 is ‘Licht op de Heuvelrug’. Deze prachtige omgeving tussen de uiterwaarden en bossen verdient het om dit voorjaar in de spotlight te staan. Zoals altijd wordt de gemoedelijke sfeer versterkt door een aantal muzikale sfeermakers. En hopelijk een lekker lentezonnetje.

Op het grote terras genieten bezoekers van een biologisch hapje & drankje en muzikale optredens, zoals de Americana tunes van Below Home, het Nederlandstalige liederenduo Banus & de Ridder, troubadour Kamiel de Jong en als afsluiter de opzwepende gypsy jazz van Pierre et Les Optimistes.

Voor de kunst- en designliefhebber zijn er bijzondere nieuwe deelnemers aan de markt, onder anderen: Colet Jacobs met handgemaakte, unieke lampen onder de naam Papierverschijnselen en Petra Wildenborg van Desired Design met haar collectie moderne accessoires, waaronder 3D-geprinte en lasergesneden houten sieraden en wanddecoraties.

Bekende gezichten op  de Grietmarkt zijn natuurlijk de Veldkeuken met heerlijk biologische brood en patisserie, De Lankerenhof met onder andere biologische eieren, soepkip en het bijzondere haantjesvlees en de duurzame groenten komen van De Groentenakker. Slow Food Utrecht organiseert verder een smakelijke tasting met verse ingrediënten van de markt. Voor verrassende producten raden we je aan om zeker even langs te gaan bij de kraam van ClearChox (biologische chocolade), Powerpeul (biologische lupineproducten) en De Hondspol (biologische zuivel, kaas en worst).

Voor de kleintjes is er ook genoeg te doen. Zo is er het kindertheater van de clowns van Momo, een poppenkast en kinderdraaimolen. In de knutselhoek, die mede mogelijk is gemaakt door Rabobank Rijn en Heuvelrug, kunnen kinderen onder begeleiding een papieren windlicht beschilderen om na afloop mee naar huis te nemen.

De Grietmarkt vindt plaats op zaterdag 12 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen, tegenover het Kasteel. De entree is gratis, van harte welkom!

Voor meer informatie, het programma en aanbod in de kramen: www.grietmarkt.nl