• Grietmarkt

    Lydian Coppus

Zaterdag 8 september Grietmarkt in Amerongen

15-08-2018, 15:32 | Lezersnieuws | Grietmarkt

Op zaterdag 8 september komen duizenden bezoekers naar Amerongen om op de Grietmarkt te genieten van een groot aanbod aan biologische (streek)producten en originele kunst en design.

Op het plein voor het kasteel staan zo’n 75 standhouders met planten, kazen, kruiden, paddenstoelen, broden en tal van andere biologische producten. Ook bijzondere sieraden, keramiek, handenarbeid, accessoires en heel veel kleinoden staan uitgestald.

 

Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Zo zijn er grappige poppenkastvoorstellingen, een kinderdraaimolen en een knutselhoek, mede mogelijk gemaakt is door Rabobank Rijn en Heuvelrug.

Vanaf elf uur verschijnen op de markt Momo’s spannende living statues en worden in de Momobus filmpjes afgespeeld.

 

Op het gezellige terras genieten bezoekers van een biologisch hapje en drankje terwijl zij luisteren naar sfeervolle muziek van de achttienjarige popmuzikant Daan van Hasselaar, de Momo band, Mickuela Las met melancholieke Indienummers, zang van Pyure begeleid door piano en gitaar en de Who she Do muzikanten in vintage stijl.

 

Traditiegetrouw kan iedereen die voor 5 september een kaartje heeft gekocht, aanschuiven aan het smakelijke Grietmaal. Het biologische diner wordt geserveerd aan lange overdekte tafels. De koks van Herberg Den Rooden Leeuw en Restaurant Buitenlust bereiden de maaltijd met ingrediënten van de standhouders.

Daarbij treedt Kommer en Kwel op, twee Nederlandse singersong performers met ukelele en gitaar.

Kaarten zijn te koop bij de Den Rooden Leeuw en Buitenlust of via grietmarkt.nl/grietmaal.

 

Om 10.00 uur openen de voorzitters Ernst Hart van de Grietmarkt en Theo Joosten van Open Monumentendag samen met dorpswethouder Gerrit Boonzaaijer de markt. Want op 8 september is het ook Open Monumentendag in Amerongen, met als thema ‘In Europa’.

 

De Grietmarkt vindt plaats op zaterdag 8 september van 10.00 uur tot 17.00 uur op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen, tegenover het Kasteel.

Aansluitend is van 18.00 tot 20.00 uur het Grietmaal. Tot en met woensdag 5 september zijn kaarten online en in restaurants Buitenlust en Den Rooden Leeuw te koop.

De entree en deelname aan alle andere activiteiten zijn gratis, van harte welkom!
Voor meer informatie, het programma en aanbod in de kramen: www.grietmarkt.nl