• Tiel'72 blij na winst op VIKO

    Tiel'72

Debutant Tiel'72 wint van titelkandidaat VIKO

02-12-2019, 18:42 | Lezersnieuws | Linsey

In de eerste thuiswedstrijden van de selectie van Tiel’72 pakken beide teams belangrijke punten. In een bloedstollende eindfase wist het tweede met een punt verschil te winnen van VIKO 2.

Vervolgens mocht het vlaggenschip aantreden. Met een goed bedacht strijdplan wist Tiel wat men moest doen. De thuisploeg vloog uit de startblokken en wist de korf makkelijk te vinden. Echter lukte het VIKO om steeds aan te haken, maar voor de rust wist Tiel toch een gaatje te slaan van vier punten. Bij rust tikte de thuisploeg al de vijftien doelpunten aan: 15-11.

Na rust veranderde het spelbeeld enigszins. De korf werd moeilijker gevonden door beide teams. Desondanks wist VIKO terug te komen tot 19-18. Ondanks de spanning bleef Tiel rustig en sloeg de ploeg van trainer Mathijs Ramaker weer een gat van drie punten. Door goede strijd te leveren en het afgesproken plan uit te voeren, won Tiel’72 met 22-19.

Doelpunten: Thomas van der Wal (6), Pascal van der Lans (4), Jennifer van den Eshof (4), Sierd Hettema (3), Stanly Kool (2), Silvia de Haas (2) en Damian Vos.