• Burgemeester De Boer doet de aftrap in de wedstrijd BZS 1 - FC De Rebellen. Dick Jol (scheidsrechter) kijkt toe.

    BZS

Oud-profs onder leiding van Kieft openen BZS-velden

18-10-2019, 16:46 | Lezersnieuws | jeroen

Het eerste van voetbalvereniging BZS nam het op 12 oktober op het nieuwe kunstgrasveld op tegen FC De Rebellen, met oud-profs onder leiding van Wim Kieft. Daarmee vierde de voetbalvereniging de heropening van het vernieuwde sportpark. FC De Rebellen was nipt te sterk met vier doelpunten oud-prof Andwelé Slory. Met zijn kwartet aan goals zorgde de ex-prof van onder andere Feyenoord, Telstar en Excelsior hoogstpersoonlijk voor de 2-4 zege van FC De Rebellen.

Burgemeester blijkt docent oud-prof

Het was niet zomaar daarom dat burgemeester Jan de Boer in de rust van het duel bij de kleedkamer van het team van rebelse ExProfs stond te ijsberen. De Boer, die eerder de aftrap verrichtte, bleek ooit de leraar geweest te zijn van Slory (37). Of de linksbuiten van FC De Rebellen dat zich nog herinnerde. Ontkenning volgde, waarna De Boer zijn oud-leerling uitlegde dat dat ooit op de middelbare school in Beverwijk was. “Hij gaf onder andere economie,” vertelde Slory later. “Ik zat daar in de klas met onder meer Rafael van der Vaart, toen een rustige jongen.”

Slory nog topfit

“Slory heeft bij ons het scoren ontdekt,” grapte medespeler Hans van der Haar over Slory. “Want volgens mij maakte hij voorheen nooit zoveel doelpunten.” Slory bekende dat hij in zijn loopbaan als betaald voetballer hoogstens een paar keer doel had getroffen. “En in de jeugd wellicht wel eens vier maal, maar later inderdaad nooit.” Zaterdag schoot hij, inmiddels zaakwaarnemer, er al binnen vijftien minuten twee in. Na rust, toen het 75-jarige jubileum vierende BZS 1-2 maakte, was het opnieuw de dekselse Slory die er twee inprikte. Een foutje van keeper Jeroen Verhoeven zorgde voor de 2-4 eindstand.

Selectie van FC De Rebellen: Jeroen Heubach, Andwelé Slory, Leonardo 2, Theo Lucius, Jeroen Verhoeven, Paul Jans, Brutil Hosé. Verder: Hans van der Haar, Martijn Meerdink, Patrick Pothuizen, Patrick Paauwe, Maurice Graef en Scott Calderwood. Scheidsrechter was Dick Jol. 

Na afloop was het nog lang gezellig met dank aan de sponsoren FLANTUA, PMC Beusichem en BZS 35+, FC De Rebellen, DJ Pollo en alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.