Verkeer en Vervoer

TIEL Van maandag 21 oktober tot en met donderdag 24 oktober zijn er wegwerkzaamheden aan de Teisterbantlaan. Er komt nieuw asfalt op de rijbaan. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten.
TIEL De gemeente Tiel is bezig om meer eenheid te krijgen over het parkeren in de binnenstad met de bewoners en de ondernemers. De tarieven in de binnenstad zijn omhoog gegaan, zodat het winkelende publiek alleen voor een korte boodschap naar de stad gaat. En maximaal mag er in de binnenstad drie kwartier worden geparkeerd. ,,Op deze manier...
Advertorial
GELDERMALSEN ,,De eerste kennismaking is soms een beetje lastig. Maar ik ben vrolijk en communiceer graag. Vaak vragen mensen waar ik vaker langs ben...
BUREN Vanaf de Linge kunnen belangstellenden nu een nog groter gebied ontdekken per kano. Waterschap Rivierenland heeft twee kanosteigers gebouwd in het riviertje de Korne ter hoogte van Buren. De kanovaarders kunnen zo ook de Maurikse wetering bereiken vanaf de Korne. 
TIEL Op woensdag 16 oktober om 16.00 uur openen heemraad Henk Driessen van Waterschap Rivierenland en wethouder Ben Brink van gemeente Tiel de Spoorsingel aan de Peppellaan in Tiel-Oost. De Spoorsingel kan extra water opslaan bij hoosbuien. De aanleg van de singel was de laatste grote maatregel uit het programma 'Tiel-Oost droger en mooier'.
Advertorial
Groot feest bij Allekabels.nl. De grootste kabelwebshop van Nederland bereikt deze week de mijlpaal van twee miljoen klanten, waarvan ook een groot deel uit Tiel komt. Een...
BUREN Door het hele land is het oogsten begonnen. Landbouwvoertuigen rijden af en aan om de gewassen van het land te halen. Met de campagne 'Modder op de weg? Gas los' wil de gemeente Buren laten zien wat de inwoners kunnen doen tegen modder op de weg, maar ook de gemeente kan er iets tegen doen.
TIEL Speciaal voor senioren houden OV-ambassadeurs op woensdag 16 oktober een inloopspreekuur in Tiel van 10.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek Rivierenland in Zinder aan de Rechtbankstraat 3 in Tiel.
Advertorial
TIEL Hart for Her is een vrouwensportschool aan de achterzijde van De Vier Gravinnen. Parkeren voor de deur, makkelijk binnenlopen en sporten op eigen...
TIEL Door werkzaamheden aan het spoor rijden er op 12, 13 en 14 oktober geen treinen tussen Tiel en Arnhem Centraal. Arriva en NS zetten dan vervangend busvervoer in. Van zaterdag 12 tot en met woensdag 16 oktober rijden er geen treinen op delen van de Maaslijn. Arriva zet vervangend busvervoer in.
DEN HAAG Op de Nederlandse wegen staat rond rond acht uur in totaal 1050 kilometer file. Het is volgens de ANWB de drukste ochtendspits ooit. De files zijn vooral een gevolg van boeren die in hun voertuigen op weg zijn naar Den Haag om daar te protesteren. Maar er zijn ook enkele ongelukken geweest en de regen speelt een rol.
TIEL In de strijd tegen verkeers- en parkeeroverlast komen er kunststofpaaltjes in de Ambtmanstraat en Vleesstraat/Gasthuisstraat. Wethouder Frank Groen plaatst op donderdag 5 september om 10.30 uur één van de eerste paaltjes.