• BK

Aanhouding voor overval COOP supermarkt

TIEL De politie heeft dinsdagmiddag een 19-jarige inwoner van Tiel aangehouden. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een overval op de COOP supermarkt aan de Wilhelmina Druckerstraat op vrijdagavond 25 september 2015.

Op die vrijdagavond werd de bedrijfsleider van de supermarkt met een vuurwapen bedreigd en gedwongen geld af te geven. Dat gebeurde nadat de overvallers via een ingeslagen ruit binnen waren gekomen. Direct na de overval werd al een, toen 18-jarige, verdachte aangehouden. Hij is inmiddels door de rechtbank veroordeeld.

Nadat bij de recherche aanvullende informatie was binnen gekomen, werd in het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland op 8 februari opnieuw aandacht aan de zaak besteed. Mede daardoor kon de 19-jarige

Tielenaar worden aangehouden. Onder leiding van de Rechter-Commissaris is na de aanhouding huiszoeking gedaan in de woning van de verdachte.

Het onderzoek naar de overige verdachten van de overval gaat door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Verder worden mensen die meer informatie hebben over deze overval nog steeds opgeroepen om hun informatie door te geven, desnoods anoniem.