• KRS-One komt naar Zinder Tiel

    KRS-One

Amerikaanse rapper KRS-One komt naar Zinder Podium in Tiel

TIEL De Amerikaanse rapper KRS-One, één van de grondleggers van de hiphop, komt op zondag 2 juni voor een optreden naar Zinder Podium in Tiel. Het poppodium is trots deze grote naam aan te kunnen kondigen en kijkt uit naar zijn 'The Freestyle Tour', met onder meer hits als 'Sound of da Police'.Kaarten zijn verkrijgbaar via zinder.nl/podium.

Als het gaat over hiphopgeschiedenis is het onmogelijk dat KRS-One, geboren als Lawrence "Kris" Parker, niet wordt besproken. Halverwege de jaren '80 begon hiphop aan een opmars waar KRS-One als frontman van de groep Boogie Down Productions een belangrijk onderdeel van werd. Nadat de DJ van de groep, Scott La Rock, werd doodgeschoten ging KRS-One onder zijn eigen naam verder en drukte hij met zijn solo album Return of the Boom Bap uit 1993 opnieuw een stempel op hiphop, vooral dankzij de single 'Sound of da Police'.

THE FREESTYLE TOUR KRS-One staat ook wel bekend als Teacha. Dit komt vooral door de verschillende boeken die hij schreef over hiphop en omdat hij nog steeds lessen en lezingen geeft over de hiphopcultuur. Verder is KRS-One politiek actief en richtte hij na de dood van La Rock de 'Stop the Violence Movement' op. De inmiddels 52-jarige rapper toert regelmatig en staat dan ook dit voorjaar met zijn 'The Freestyle Tour' in Zinder Tiel.


Kaarten voor het concert van KRS-One à € 22,- zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via zinder.nl/podium en aan de Zinder Balie (Rechtbankstraat 1, Tiel, alleen PIN). Kaarten aan de deur kosten € 25,-. De zaal van Zinder Podium is te bereiken via de secundaire ingang aan het John van Burenplein. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar via Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof (St. Agnietenstraat 1, Tiel).