• Ferdy Damman

Appelpop boekt Typhoon en Parelwinnaar Blackstroke

TIEL De organisatie van Appelpop is blij Typhoon bekend te kunnen maken als één van de acts voor het gratis Tielse festival. Met zijn meeslepende en grootse liveshow is de hiphop artiest uitgegroeid tot een nationale topact. Ook alternatieve metalband Blackstroke heeft door het winnen van de Parel van de Betuwe hun plek op Appelpop veroverd. De organisatie van Appelpop wil hiermee ook dit jaar weer het regionale talent een kans geven om zichzelf bij een groter publiek te presenteren.

Toen Glenn de Randamie als Typhoon vorig jaar op het McBlossom Podium stond viel hij al op bij het grote publiek. De rapper begon ooit als 15-jarige bij de hiphop formatie Opgezwolle, maar brak definitief door met 'Lobi Da Basi', een zeer goed ontvangen tweede studioplaat die beloond werd met een 3voor12 Award. Zijn openhartige teksten weet hij op een prachtige manier te brengen door zijn dynamische combinatie van rap, blues, jazz en hiphop. Op het podium kan hij met zijn 'titanen-band' niets anders dan opvallen en een groter feestje bouwen dan ooit tevoren. In Haarlem, Den Haag en Zwolle hebben de bezoekers van het bevrijdingsfestival afgelopen 5 mei weer gezien hoe Typhoon dit steeds weer voor elkaar krijgt. Als huisband was hij ook maandelijks bij De Wereld Draait Door te vinden. Daar maakte hij onder andere bekend dat we 11 december alvast kunnen reserveren voor zijn show in de Heineken Music Hall. Voordat het zover is, zal Typhoon eerst Tiel gaan veroveren.

Naast deze Nederlandse rapper met Surinaamse afkomst is ook Blackstroke op Appelpop te vinden. Traditioneel opent de winnaar van de bandwedstrijd 'Parel van de Betuwe' het McBlossom podium. Dit jaar zijn dat de vijf heren van de alternatieve metalband Blackstroke. Zij brengen krachtige songs met strakke gitaarpartijen en heldere melodielijnen. Door de baslijnen wordt er een sterke basis gelegd, wat ze zelf omschrijven als de 'mellow basslines'. Hiermee zullen ze tijdens het festival zowel liefhebbers van melodieuze rock als metalfans aanspreken. Op het derde podium is er met de leden van Blackstroke uit onder andere Tiel, Arnhem en Ede dus ook weer ruimte voor het talent uit de regio.

Door de brede line-up en het gratis karakter van Appelpop is het festival zeer toegankelijk voor een groot publiek. Daarnaast staat het festival aan de Waalkade bekend om zijn goede sfeer en wordt het ervaren als dé afsluiter van het festivalseizoen. Het festival kan niet bestaan zonder de vele sponsoren die zich tijdens het festival aan een groot publiek kunnen tonen. Vrijwilligers zijn net zo belangrijk en elk jaar melden honderden enthousiastelingen van jong tot oud zich aan om mee te helpen. Appelpop is nog steeds op zoek naar vrijwilligers om dit gezellige team uit te breiden. Meer informatie over het festival en de mogelijkheden voor vrijwilligers en sponsoren is te vinden op www.appelpop.nl.

Label:

Appelpop