• Esther Coumans/BDU

Archeologen vertellen over vondsten Dominicuskwartier

TIEL Bij het Dominicuskwartier in Tiel zijn in 2009 en 2010 bijzondere archeologische vondsten gedaan. Maandag 6 juli vertellen archeologen Jan van Renswoude en Gerard Boreel er alles over. Belangstellenden zijn welkom.

In de periode 2009 - 2010 heeft een grote archeologische opgraving plaatsgevonden bij het Dominicuskwartier. Nooit eerder konden archeologen in de grond kijken op de plek waar vanaf het jaar 1000 veel belangrijke gebouwen van Tiel stonden. Eén van de meest spectaculaire vondsten is de ringwalburg: een rond, vroeg middeleeuws verdedigingswerk tegen de Vikingen. Hoewel altijd al werd vermoed dat deze had bestaan, was deze nog nooit eerder gevonden. De bijzondere resultaten van de opgraving zijn gepubliceerd in het boek 'Archeologische opgravingen te Tiel - Dominicuskwartier'. Maandag 6 juli zullen archeologen Jan van Renswoude en Gerard Boreel de bijzondere resultaten aan geïnteresseerden toelichten.

De bijeenkomst is om 11.00 uur in de St Hyacinthuskapel aan het Dominicushof 18a in Tiel. Toegang is gratis, in verband met de beperkte capaciteit van de kapel is aanmelden wel verplicht. Dit kan tot en met 3 juli bij Esther 't Gilde, etgilde@tiel.nl onder vermelding van naam en het aantal personen dat de bijeenkomst bijwoont.