• Opsporing Verzocht

Auto overval Wageningen gevonden in Tiel

WAGENINGEN De auto van de bewoner van de Tarthorst in Wageningen, die in zijn eigen huis werd overvallen en opgesloten, is terug gevonden in Tiel. Dat bleek dinsdagavond in de uitzending van Opsporing Verzocht.

Ook vorige week besteedde het tv-programma aandacht aan de zaak. De 68-jarige bewoner werd op zaterdagavond 15 september 2018 wakker van een indringer. Gedurende de overval bedreigde hij de bewoner met een groot mes. Hij vroeg onder andere naar geld, de huis- en autosleutels en de telefoons van het slachtoffer. Later blijkt dat hij er ook vandoor is gegaan met de auto en een horloge.

ZEVEN TIPS De politie kreeg zeven tips naar aanleiding van de uitzending. Een daarvan ging over de auto. Een dag later al, vorige week woensdag, werd de auto teruggevonden in Tiel. Het voertuig stond daar geparkeerd aan de Wilhelmina Druckerstraat, vlakbij winkelcentrum Rauwenhof. Mogelijk heeft de overvaller dus een connectie met Tiel.

Tips blijven welkom bij de politie. Die kunnen worden doorgegeven op tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000.