• Bach2Ways

Bach2Ways in Lambertuskerk in Buren

BUREN Zaterdag 28 oktober klinkt bij Muziek in Buren het bijzondere concert Bach2Ways door Johannette Zomer (sopraan) en Bart Schneemann (hobo).

Johannette en Bart laten samen met het Tulipa consort in het programma Bach2Ways horen hoe warm, verrassend en verbindend Bach`s muziek nog altijd is. Naast een selectie uit de mooiste aria's voor sopraan en hobo klinkt er nieuw werk van jonge hedendaagse componisten. Het zijn twee manieren om naar zijn Bach te kijken: vanuit de historische uitvoeringspraktijk en door een nieuwe generatie componisten.

Met gebruik van hetzelfde instrumentarium, historische instrumenten, maken Mathilde Wantenaar, Mayke Nas (Componist des Vaderlands) en Reza Namavar een nieuwe interpretatie van de muziek van Bach. Zij schreven nieuwe werken die er zonder Bach niet zouden zijn geweest.

Kaarten (volwassenen 20 euro (t/m 18 jaar gratis) zijn te koop aan de deur voor aanvang van het concert en te bestellen via de website www.muziekinburen.nl. Het concert begint om 20.15 uur. De St. Lambertuskerk, Markt 4 in Buren, is om 19.45 uur geopend.