• VluchtelingenWerk
  • VluchtelingenWerk
  • VluchtelingenWerk
  • VluchtelingenWerk
  • VluchtelingenWerk

Bakkie doen op Wereldvluchtelingendag in bibliotheek

TIEL Op Wereldvluchtelingendag, donderdag 20 juni, bieden vluchtelingen bibliotheekbezoekers graag een kopje koffie aan. Want waar je ook vandaan komt, en wat je ook hebt meegemaakt, koffie verbindt. En wie weet ontstaat er een gesprek.

Op Wereldvluchtelingendag staat men in ruim 100 landen ter wereld stil bij mensen die hun huis hebben verlaten uit angst voor bijvoorbeeld oorlog, dictatuur of persoonlijk geweld. Er wordt veel gesproken over aantallen en groepen. Maar uiteindelijk gaat het om die ene mens, die nu op een nieuwe plek een nieuwe start moet maken.
Daarom stelt VluchtelingenWerk op 20 juni het één-op-één contact centraal met de actie Bakkie Doen? In Gelderland en Overijssel is een mooie samenwerking ontstaan met verschillende bibliotheken. Zo wordt er koffie en thee uitgedeeld in de Bibliotheek Geldermalsen en in de Bibliotheek Tiel.
De samenwerking van VluchtelingenWerk met de Bibliotheek is niet toevallig: Bibliotheken bieden een laagdrempelige, toegankelijk plek, waar je kunt lezen en kan leren. Nieuwkomers verbeteren hun Nederlands in het Taalhuis of met een taalcoach. De Bibliotheek is dè plek voor ontmoeting, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Bibliotheek Geldermalsen, donderdag 20 juni van 10.00 – 12.00 uur en 15.00 – 17.00 uur
Bibliotheek Tiel, donderdag 20 juni van 10.00 – 12.00 uur en 15.00 – 17.00 uur

Info: www.bibliotheekrivierenland.nl