• Jasper Geelen

Bandwedstrijd Parel van de Betuwe weer van start

TIEL Betuwse bands en artiesten konden zich tot 1 januari aanmelden voor de 29e editie van de Parel van de Betuwe. Inmiddels is alle ingestuurde muziek beluisterd en zijn er 8 bands geselecteerd om mee te doen aan de Parel van de Betuwe 2018. De deelnemers van deze editie zijn: EgoTwister, Quicksilver Fridays, Switch, Viper 3.0, Scarlet Rose, Herohands, Indesicion en Wille.

De Parel van de Betuwe gaat van start met de Kick-off op vrijdag 9 februari. Zoals elk jaar worden er weer diverse workshops gegeven aan de deelnemende bands. De bands volgen de workshops in Zinder om vervolgens naar Stadscafé Hexagon te verplaatsen waar een optreden is van Vokatus en aansluitend een jamsessie plaatsvindt. Vokatus won vorig jaar de Parel van de Betuwe met hun mix van space rock, acid rock en indie en speelde op het McBlossom podium op Appelpop 2017.

De voorrondes van de Parel van de Betuwe vinden dit jaar plaats op vrijdag 2 maart in het Wapen van Lienden en zaterdag 10 maart in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Tijdens deze voorrondes gaan de bands de muzikale strijd aan om zich te plaatsen voor de finale die zaterdag 21 april in Zinder gepresenteerd wordt. Ook is er dit jaar weer het onderdeel de 'Gouden Koffer', waarbij bands worden aangemoedigd om tijdens de voorrondes een zo creatief en origineel mogelijke cover te spelen van een band of artiest; dit jaar is dat Queen. Dit onderdeel staat los van de strijd om een finaleplaats en de beste cover wint een goedgevulde koffer.

Info: www.parelvandebetuwe.nl/

Foto: winnaar 2017 Vokatus.