• Tiel, 02 augustus 2015
    Profronde15. De profronde met als winnaar Mollema. Hoogtepunten oa: oud renners met Zoetemelk en Kuiper, het afscheid van Wim van Rooijen.
    Foto: Jan Bouwhuis.

    Foto Jan Bouwhuis

Bereikbaarheid wijken en binnenstad Tiel tijdens doorkomst Giro d'Italia

TIEL De Giro d'Italia, de Ronde van Italië, start dit jaar in Gelderland. Ook Tiel maakt deel uit van dit internationale wielerspektakel. Naast de jaarlijkse Profronde in augustus en de Holland Ladies Tour is Tiel nu mede het decor van één van de grootste wielerrondes ter wereld. Op de tweede dag, zaterdag 7 mei, rijden de reclamekaravaan en de wielrenners door de gemeente op weg naar finishplaats Nijmegen. Een mooie kans om bekende wielrenners, onder wie de Nederlandse renner Tom Dumoulin, te zien strijden voor een hoge plek in het klassement.

Voor zo'n groot evenement zijn verkeersmaatregelen nodig. Welke maatregelen dat zijn is te lezen op www.tiel.nl en www.girogelderland.nl. Daar staat de route de wielrenners rijden, informatie over welke delen van Tiel enige overlast kunnen ervaren en mogelijke vragen en antwoorden. Ook is te lezen welke maatregelen getroffen worden om bedrijventerrein Latenstein zoveel mogelijk bereikbaar te houden en waar bezoekers aan de binnenstad kunnen parkeren. De maatregelen gelden tussen circa 12.45 en 15.45 uur voor autoverkeer. Voor en na die tijd is de bereikbaarheid als altijd.

Voetgangers en fietsers kunnen overal komen, net als de brandweer, politie en ambulances. De organisatie van de Giro probeert de overlast zo veel mogelijk te beperken.

In de week van 11 april hebben alle adressen in de delen van Tiel waar verkeersmaatregelen nodig zijn een informatiebrief ontvangen.