• Jean-Paul Opperman

Bericht van de bouwplaats: Van jongs af aan bezig met muziek

TIEL ,,Muziek is absoluut belangrijk voor mij. Pas waren mijn beide gitaren weg om te worden gerepareerd en bedacht ik: wat moet ik nu met mijn vrije tijd? Het is uiteindelijk meegevallen, maar het zegt wel iets."

Aan het woord is:

Lara Rouschop

Geboren in Maastricht, 1997

Woont in Tiel

Volgt opleiding horecamanager/ondernemer

Leerde gitaarspelen en zingen bij De Plantage

,,Momenteel ben ik bezig aan een tweejarige mbo4-opleiding. Daarna wil ik door naar de hotelschool in Leeuwarden. Ik kies ervoor om eerst een basisberoep te leren, muziek kan ik er altijd bij doen. Mijn droom is uiteindelijk om een pension te beginnen in het buitenland.

Ik ben al van jongs af bezig met muziek. Op gegeven moment wilde ik er serieus wat mee gaan doen, ik denk zo rond mijn tiende. Zo kwam ik bij De Plantage terecht, waar ik gitaarles kreeg van Wim van Rumpt. Op school had ik blokfluitles gehad, dus ik kon noten lezen. Ik speelde eerst akoestisch gitaar en ben daarna semi-akoestisch erbij gaan doen, op een westerngitaar. Eigenlijk wilde ik ook meteen zangles, maar daarvoor was ik nog te jong. Dat ben ik gaan doen vanaf mijn zestiende. Met gitaarles ben ik ondertussen gestopt. Nu krijg ik nog om de week een half uur zangles. Ik ontwikkel mezelf maar heb tegelijk behoefte dat iemand me zegt hoe ik iets beter kan doen.

Mijn eerste optreden was destijds op school, tijdens een talentenjacht. Ik had al wel twee jaar gitaarles, maar nog geen zangles. Als ik er op terug kijk, ben ik flink vooruitgegaan. Inmiddels heb ik een repertoire opgebouwd waarmee ik geregeld optreed. Zo heb ik bij activiteiten van de Plantage gespeeld en ben ik ook door de gemeente gevraagd. Solo doe ik popliedjes van onder anderen Ilse de Lange, Adele en Pink. Daarnaast zing ik ook in een band. Die speelt vooral rock en daarmee repeteren we in Twentietoe.

In Tiel zijn leuke dingen te doen, maar organisatoren mogen van mij best beter reclame maken want soms hoor ik er pas van als iets al is geweest. Als in 2017 het cultuurgebouw in de Westluidense Poort opent, woon ik waarschijnlijk in Leeuwarden. Maar ik kom de weekeinden thuis, dus zal ik er zeker heen gaan."

Maandelijkse rubriek

De realisatie van project Westluidense Poort, het toekomstige culturele hart van Tiel en de regio, is in volle gang.

In aanloop naar de opening (najaar 2017), stellen bezoekers en gebruikers zich voor. Elke maand vertelt iemand over zijn/haar hobby, werk of passie. Muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en cultuur, alles komt aan bod.

Meer informatie: www.tiel.nl > Westluidense Poort.