• ROC Rivor

Beroepenmarkt XXL Lingecollege interessanter door samenwerking met ROC Rivor

TIEL Toen de decanen van het RSG Lingecollege (Heiligestraat) ter voorbereiding van de jaarlijkse beroepenmarkt aanklopten bij het Praktijklab van ROC Rivor, ontstond er meer dan alleen een mooie samenwerking. Er ontstond een plan voor Beroepenmarkt XXL door de markt open te stellen voor een breder publiek. Beroepenmarkt XXL wordt 15 februari georganiseerd voor mbo niveau 4 en vavo-studenten van ROC Rivor en mavo-leerlingen van het RSG Lingecollege.

Naast de organisatorische ondersteuning door het Praktijklab bood ROC Rivor aan om de beroepenmarkt op locatie Bachstraat 1 in Tiel aan te bieden. Een prachtig voorbeeld van hoe het onderwijs in Tiel kan samenwerken.

De markt heet met recht Beroepenmarkt XXL, omdat het aanbod erg groot is. Er zijn beroepsprofessionals uit allerlei branches, oud-leerlingen van diverse studies en voorlichtingsstands van universiteiten, hogescholen, mbo's en tussenjaar instituten. Daarnaast is er de mogelijkheid om een korte studiekeuzetest te doen, zodat bezoekers informatie kunnen ophalen bij de scholen, professionals en studenten die passen bij hun interesses. Rond de 120 voorlichters staan donderdag 15 februari van 19.00 tot 21.00 uur klaar aan de Bachstraat 1 in Tiel om een grote groep studenten, leerlingen en ouders een inspirerende en informatieve avond te bezorgen.