Bestuurders scootmobiel leggen test vlekkeloos af

TIEL De mobiliteitstuin van Vrijthof aan de Burgemeester Meslaan in Tiel vormt een perfecte plaats voor een vaardigheidstraining aan bezitters van scootmobielen. Dat kon bij de jaarlijkse test overduidelijk worden vastgesteld.

De deelnemers legden meermalen met succes een traject af waarin scherpe bochten, passeren van een smal bruggetje en slalommen tussen pionnen door het parcours verzwaarden. Daar bleef het niet bij. Namens Veilig Verkeer Nederland gaf Joop van Bel in korte tijd een duidelijke uitleg van verkeersregels, doorspekt met beelden die situaties in de praktijk lieten zien. Alle deelnemers kregen na afloop een boekje mee om hierop thuis nog eens terug te kijken. Zij kwamen bovendien in het bezit van een certificaat.

De training vond plaats met ondersteuning van Flipje op wielen en SZR in samenwerking met het bedrijfsleven en was mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tiel en Regio Rivierenland. Wethouder Henk Driessen kwam persoonlijk een kijkje nemen. Hij onderstreepte bij die gelegenheid het belang van deze activiteit.

Bij foto's:

Met groot gemak sturen de cursisten van de vaardigheidstest hun scootmobiel over het parcours bij Vrijthof in Tiel.

Wethouder Henk Driessen gaf van zijn belangstelling blijk bij de jaarlijkse test voor scootmobielbezitters.

Met het boek van Veilig Verkeer Nederland en een certificaat van ''geslaagd'' in de hand waren de cursisten blij en tevreden na de vaardigheidstraining met hun scootmobiel.