• Roy Versteeg

Betuws Spektakel zoekt bestuursleden

BEUSICHEM Op 29 juni houdt Stichting Betuws Spektakel voor de derde keer het Greatest Hits Festival aan de Meent in Beusichem. De stichting heeft ambities genoeg, maar zoekt nieuwe bestuursleden om de ambitieuze plannen waar te maken.

Na twee uitverkochte edities, vliegen ook de tickets voor de derde aanstaande editie de deur uit. ,,Dat is voor ons een aanmoediging om het festival verder te ontwikkelen. Niet alleen in omvang, maar juist in sfeer, aankleding en het aanbod aan horeca en artiesten", vertelt Mireille Gijsberts. Toch maakt de voorzitter van Stichting Betuws Spektakel een pas op de plaats. ,,We zoeken met spoed nieuwe bestuursleden."

De stichting telt momenteel vijf bestuursleden. Het vijftal werkt samen met tientallen vrijwilligers en is onder andere verantwoordelijk voor het bedenken, op- en afbouwen van het festivalterrein, het programmeren van artiesten, de marketing en relaties met gemeente, politie en sponsoren.

,,Het organiseren van een festival vraagt tijd en doorzettingsvermogen, maar je krijgt er veel voor terug", zo weet Gijsberts. ,,We zijn écht een vriendengroep. Terwijl het festival voor bezoekers maar een dag duurt, is de op- en afbouw voor ons een feest van een week. Het is hard werken, maar samen hebben we ontzettend veel plezier. Bovendien krijgen we enorm veel waardering van de bezoekers en is de organisatie ook erg leerzaam", zegt Gijsberts.

Na jaren van trouwe dienst, willen meerdere bestuursleden het stokje overgeven. ,,We zoeken bestuursleden die zich willen inzetten voor de financiën, marketing, programmering en/of de aankleding."

Gijsberts wil festivalbezoekers en muziekliefhebbers uit de regio dan ook oproepen om van zich te laten horen. ,,Wie het leuk vindt om een festival te organiseren voor meer dan 2000 bezoekers, is bij ons aan het juiste adres. Als je dan ook nog eens van gezelligheid houdt, hebben we een match." We zoeken meerdere mensen, dus vrienden zijn ook welkom. Wie geïnteresseerd is kan e-mailen naar mireille@betuwsspektakel.nl.

De derde editie van het Greatest Hits Festival vindt 29 juni 2019 plaats aan De Meent in Beusichem. De kaartverkoop is reeds gestart. Tickets zijn te koop via www.greatesthitsfestival.nl