• De Betuwe Kers
  • edf

    RBT Rivierenland

Betuwse kersen proeven als toeristische attractie

WADENOIJEN Vandaag, maandag 17 juni, komt een eerste gezelschap van 75 dagrecreanten van Chinese afkomst een bezoek brengen aan de Betuwe. Bij de boomgaard d'n Kerkewaerdt van Betuwe Kers in Wadenoijen maken zij een stop om de échte Betuwse kersen te proeven.

Daarnaast nemen de bezoekers een kijkje in boomgaard d'n Kerkewaerdt om zelf te zien hoe de kersen groeien en rijpen en het kersengevoel te beleven, waarbij ze de mogelijkheid hebben om zelf hun kersen te plukken.

Kersen worden in de Chinese cultuur beschouwd als een luxe product. In het zeer uitgestrekte China zijn maar een paar kleine regio's geschikt voor de teelt van kersen. Vaak komen ze dan ook nog uit de kas (dus niet van de 'koude grond').

De Betuwe staat bekend om haar heerlijke kersen en wordt daarom ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Ondernemer Aart Blom, eigenaar van Boomgaard d'n Kerkewaerdt en Betuwe Kers BV: ,,We merken steeds meer dat mensen naar ons toe komen als uitje. Waar ze vroeger alleen kwamen om kersen te kopen, willen ze er steeds meer een belevenis van maken: meer weten over de teelt, meekijken, zelf plukken. En daarbij een hapje eten en wat drinken natuurlijk. Diverse touringcarbedrijven hebben bij ons al groepsdagtochten geboekt aankomend kersenseizoen. Bussen komen uit het hele land."