• Gebruikte kleding bij Secunda

    Bart Bennis

Bij Secunda komt gebruikte kleding goed terecht

TIEL Kledinginzamelaars luiden de noodklok. Kledingcontainers worden ‘gebruikt’ om restafval in te deponeren waardoor de kleding die er inzit niet meer herbruikbaar is. Kringloopwinkel Secunda biedt een snelle oplossing die recht doet aan de kleding.

Bij Secunda gebrachte gebruikte kleding komt goed terecht. De kleding wordt niet vervuild door restafval wat erbij terecht komt, maar wordt zorgvuldig nagekeken, gesorteerd, geprijsd en in de kringloopwinkel te koop aangeboden.

Gebruikte kleding die naar Secunda wordt gebracht levert veel maatschappelijk- en milieurendement op: sociale werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, relatief goedkope kleding voor mensen die minder uit willen geven en een CO2-besparing met elk kledingstuk dat hergebruikt wordt waarvoor dan geen nieuw kledingstuk gekocht hoeft te worden.

Bart Bennis, directeur van Secunda zegt: ,,Secunda is ambitieus en wil graag meer sociale werkgelegenheid bieden en een nog grotere bijdrage leveren aan een beter milieu. Het inzamelen, sorteren en verkopen van gebruikte kleding levert een belangrijke bijdrage aan het behalen van deze doelstellingen.’