• Dick Grendel

Bijzonder jubileumconcert in Kerk-Avezaath

KER-AVEZAATH Stichting Oude Gelderse Kerken bestaat 45 jaar en wil dit vieren. Dit jubileum wordt geopend met een bijzonder concert op 18 mei in de Sint-Lambertuskerk in Kerk-Avezaath, aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is vrij, na afloop vrije gift.

Tijdens dit jubileumjaar wordt in ieder kerkgebouw van de stichting in het kader van 'Muziek in de Gelderse Kerken' een muzikaal evenement aangeboden aan de lokale gemeenschap. In Kerk-Avezaath is dat een concert van Cappella ad Fluvium met een programma van Engelse koormuziek. Cappella ad Fluvium is een koor uit Arnhem dat bestaat uit gevorderde amateurzangers onder leiding van Peter Paul van Beekum. Het koor zingt werken uit vijf eeuwen Engelse kerkmuziek. Het concert wordt deels a capella gezongen, deels begeleid op orgel door Wim Roelfsema, die zich ook als solist laat horen. Roelfsema studeerde aan het conservatorium in Arnhem en Enschede en is als organist verbonden aan de Parkstraatgemeente en de Waalse Kerk in Arnhem.

Oude Gelderse Kerken zet zich actief in voor het behoud van religieus erfgoed in de provincie Gelderland. Om belangstelling voor monumentale kerkgebouwen te wekken en deze in stand te kunnen houden, stimuleert Oude Gelderse Kerken het meervoudig gebruik ervan. Een goede herbestemming van een kerk is van cruciaal belang voor duurzaam behoud van religieus erfgoed. In bijzondere gevallen neemt de stichting kerkgebouwen in eigendom. Op dit moment bezit de stichting 21 rijksmonumenten: 16 kerkgebouwen, een synagoge, een kapel en drie torens. Het werk van de stichting wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland en door vele donateurs.