• Elly Kort

Bijzondere stenen onthuld

TIEL Maandag 12 december zijn in de Weerstraat in Tiel drie bijzondere stenen onthuld. Alle leerlingen CKV uit Havo4 van RSG Lingecollege hebben in het kader van het project 'Woorden van deze tijd' typografische ontwerpen gemaakt van woorden die op dit moment gangbaar zijn onder jongeren. De ontwerpen van Fleur van den Bergh, Nizam Saglam en Dominique de Vries zijn door een jury uitgekozen en door Van Luijn Natuursteen als tegel uitgehouwen.

,,Een mooi project dat in het bijzonder in de Weerstraat past, omdat het in deze straat behalve om winkelen ook om beleving gaat", zo introduceerde wethouder Van Rhee-Oud Ammerveld de onthulling van de stenen met de woorden Kill, Dab en Bae. Een project dat de woorden van de huidige tijd vangt en vastlegt, in tegenstelling tot heel veel populaire woorden van oudere jongeren die in vergetelheid zijn geraakt.

Docenten CKV Rosa Bontan en Geertje Lambermont geven aan dat komende jaren het straatbeeld verrijkt zal worden met nieuwe woorden. Het project krijgt een vaste plaats in het lesprogramma.

Foto: Nizam, Dominique en Fleur tonen hun winnende typografische ontwerpen.