• Klanken van Oorsprong

Bijzondere vertoning Klanken van Oorsprong in de Agnietenhof

TIEL Op zondag 14 oktober om 11.00 uur vindt er een speciale filmvertoning van 'Klanken van Oorsprong' plaats in Filmtheater Agnietenhof. Na afloop van de bijzondere documentaire verzorgt regisseur Hetty Naaijkens - Retel Helmrich een nagesprek en volgt er een swingend optreden van de rock 'n roll band Denny Belanda & the Java Cats, die indorock-nummers ten gehore brengen.

De documentaire 'Klanken van Oorsprong' vertelt het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond. Samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders moesten zij tussen 1945 en 1962 gedwongen terug naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. In Nederland kregen Nederlands-Indische bands als The Tielman Brothers en The Crazy Rockers direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd, die een grote honger had naar rock 'n roll muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List, Anneke Grönloh en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

SPECIAAL PROGRAMMA Regisseur Hetty Naaijkens - Retel Helmrich is aanwezig om na afloop van de documentaire vragen te beantwoorden en de tot standkoming van 'Klanken van Oorsprong' nader toe te lichten. Om geheel in de sfeer te blijven, kunnen bezoekers vervolgens in de Stadsfoyer genieten van live muziek door Denny Belanda & the Java Cats. De band speelt ouderwetse rock 'n roll en aanverwanten uit de late 50's en early 60's, aangevuld met eigen nummers en modernere klassiekers in een authentiek jasje. Indo-rock maakt altijd al onderdeel uit van het repertoire van de band, maar voor deze bijzondere gelegenheid is daar nog een aantal filmgerelateerde indo-rock klassiekers aan toegevoegd.

DOCUMENTAIRE SPECIAL 'Klanken van Oorsprong' maakt onderdeel uit van de Documentaire Special van de Agnietenhof. Behalve deze documentaire, is op zondag 14 oktober om 14.00 uur de documentaire 'Maria by Callas' te zien. Over Maria Callas is al veel gezegd en geschreven, maar nooit eerder gebeurde dat in haar eigen woorden. 'Maria by Callas' is een intiem portret over de grootste operadiva aller tijden, met bijzondere homevideo's en persoonlijke brieven.

Reserveren en meer informatie: www.agnietenhof.nl of 0344 673 500 · Kassa open: ma t/m vr 12.00 - 16.00 uur, za 14.00 - 16.00 uur en vanaf een half uur voor aanvang van de film · Bezoekadres: St. Agnietenstraat 2, Tiel.