• Kom uit de kist..?!

Boeiende en levendige voorstelling 'Kom uit de kist..?!'

TIEL Een aula van het crematorium ombouwen tot theaterzaal? Ja, dat kan. Vorige week dinsdag 9 april stonden de deuren van crematorium De Linge in Tiel open voor publiek dat kwam kijken naar de voorstelling 'Kom uit de kist…!?". In een volle zaal wist het amateurgezelschap onder leiding van Mirjam Gosselink het publiek vanaf het eerste moment te boeien met een levendige voorstelling waarin het thema 'Praat jij weleens over je uitvaartwensen' centraal staat. Op een luchtige en informatieve wijze wordt het verhaal verteld van een gezin waarin moeder plotseling overlijdt en niemand weet hoe moeder haar uitvaart had gewenst. Met humor en menselijkheid is het een herkenbaar verhaal en op subtiele manier wordt een ieder aan het denken gezet over zijn of haar eigen uitvaart. "Wat zijn eigenlijk mijn wensen en weten mijn nabestaanden dat ook?"

Dit thema onder de aandacht brengen en de bespreekbaarheid vergroten is precies het doel dat De UITVAARTvrouwen met deze voorstelling voor ogen hebben. Gezamenlijk, met zes vrouwelijke uitvaartondernemers uit Leerdam (Anja van Heeswijk), Asperen (Anita Bos), Beesd (Thea Douma-Post en Antonnete van Druten), Deil (Jeanine Tucker) en Culemborg (Jeannelies Lof) besloten zij de krachten te bundelen en het initiatief te nemen voor deze unieke theaterproductie.

Na een succesvolle en uitverkochte première in het Stadspodium Go in Leerdam zijn ondertussen alle 6 voorstellingen uitverkocht. Wie interesse heeft in het initiatief en info: www-de-uitvaartvrouwen.nl