• Broederliefde
 • Nielson
 • Ronde
 • Navarone
 • Tiel 18-02-2017
  Band Vokatus,
  iov Plantage.
  Foto Raphael Drent, Tiel.

  Raphael Drent

Broederliefde, Nielson en Rondé op Appelpop

TIEL Appelpop maakt met Broederliefde, Nielson, RONDÉ, Navarone en Vokatus de derde reeks namen bekend voor het gratis tweedaagse festival, dat op 8 en 9 september plaatsvindt op de Waalkade in Tiel. Met Broederliefde als dé populairste hiphop-act van dit moment, de radiovriendelijke hits van Nielson en Rondé, de hypnotiserende rock 'n roll van Navarone en de kersverse 'Parel van de Betuwe' winnaar Vokatus begint het programma van Appelpop 2017 steeds meer vorm te krijgen. Eerder werden al Kensington, Racoon, DI-RECT, Jonna Fraser, Teske, Kraantje Pappie, VANT en Mustii toegevoegd aan het programma.

Het succes van de rapformatie Broederliefde is het afgelopen jaar geëxplodeerd. Met hits als 'Mi No Lob', 'Ik was al binnen' en de megahit 'Jungle' werden hun online kanalen overspoeld met meer dan miljoenen streams. Dat brengt de jeugdvrienden op bijna alle grote Nederlandse festivals en daarom mogen ze ook op Appelpop natuurlijk niet ontbreken. Met de gister gewonnen 3FM award voor beste groep, een MTV award en een Edison voor het beste album, laten zij duidelijk zien dat 'Hard Work Pays Off'.

Nielson is één van die artiesten die in een kort tijdsbestek al veel heeft bereikt. Zijn singles 'Beauty & the brains' en 'Sexy als ik dans' werden allebei dik platina. Ook singles 'Hoe' samen met Miss Montreal en 'Mannenharten' met BLØF worden in volle zalen en festivals uit volle borst meegezongen door jong en oud. De singer-songwriter gaat met zijn show op Appelpop samen met zijn band menig mannen- en vrouwenhart veroveren.

Als schoolproject van de Herman Brood Academie kwam RONDÉ als band bij elkaar. De eerste twee singles 'Run' en 'We Are One' werden in 2014 meteen 3FM Megahit en binnen een jaar werd de groep al uitgeroepen tot 'Serious Talent'. Op het langverwachte debuutalbum dat begin 2017 uitkwam, met daarop de veel gedraaide radiohit 'Naturally', staan eigentijdse rock songs, piano ballads en opzwepende tracks met een dance-beat. Een diversiteit aan genres waar je zonder probleem de stempel 'kwaliteitspop' op kan drukken.

Navarone brengt hun eigentijdse rock 'n roll met de nodige dosis energie die je zowel vastgrijpt als wegblaast. De band valt met name op door de hoge, rauwe vocalen die door elke muur en barrière heen dringen. Met hun derde plaat 'Oscillation' hebben ze hun rauwe, opwindende rock nog verder aangescherpt met nog meer energie en hypnotiserende soundscapes. Voor een potje moderne en innovatieve gitaarmuziek die doet denken aan de psychedelische rock uit de 70's sta je bij deze mannen goed.

Op 15 april was het tijd voor de 'grand finale' van de Parel van de Betuwe, dé bandwedstrijd van de Betuwe. De titel 'Parel van de Betuwe' is dit jaar overtuigend gewonnen door het avontuurlijke Tielse Vokatus die een mix van space rock, acid rock en indie laat horen. Daarmee hebben ze een plek veroverd op de Appelpop editie van dit jaar.

In totaal zijn er nu dertien acts bekend die op 8 en 9 september optreden tijdens Appelpop. Tot nu toe bekend gemaakt zijn: Kensington, Racoon, DI-RECT, Broederliefde, Nielson, RONDÉ, Kraantje Pappie, Jonna Fraser, VANT, Teske, Navarone, Mustii en Vokatus. In de aankomende maanden worden nog een vijftiental extra namen aan het programma toegevoegd.

Info: www.appelpop.nl