Buurt tegen weg naar IKC

TIEL De buurtbewonersgroep in Passewaaij 7 keert zich tegen een toegangsweg vanaf de Aardbeivlinder naar het beoogde Integrale Kindcentrum (IKC).

 

Omwonenden vrezen onder andere voor verkeersoverlast. Ze noemen de doorsteek gevaarlijk voor kinderen die op de Prins Mauritsschool naar school gaan. Deze leerlingen bereiken hun school ter hoogte van de Kleine Vuurvlinder. Hierdoor dreigen "levensgevaarlijke situaties" in combinatie met autoverkeer dat de Aardbeivlinder oversteekt. Een grotere verkeerstoename levert volgens de omwonenden ook gevaar op voor spelende kinderen in en rond het Geulpark.

De groep vindt ook dat de Aardbeivlinder als onderdeel van een "autovrij en langzaam verkeersnetwerk" niet geschikt is voor een hogere verkeersintensiteit. De Aardbeivlinder is bestraat met kinderkopjes en hierbij hoort een autoluw straatbeeld. Met het huidige geringe verkeer zorgt deze bestrating al voor geluidsoverlast, de vrees is dat dit bij meer verkeersdrukte alleen maar toeneemt. Een ander argument tegen de doorsteek is dat bewoners de koop van hun woning in Passewaaij 7 onder meer hebben gebaseerd op het feit dat er geen toegangsweg op de Aardbeivlinder gepland was.

De buurtbewonersgroep sprak deze maand in tijdens de raadscommissie Ruimte. Eén van hen is ouder van twee kinderen op De Bataaf. Deze school krijgt een plek in het IKC. Kaveltekeningen van het IKC-terrein bereikten hem via de school. De gemeente heeft omwonenden nog niet betrokken bij het uitwerkingsproces wat volgens de inspreker zorgt voor onrust. "Als direct omwonende geeft dit mij het gevoel dat het belang van het IKC boven die van de direct omwonenden staat."